Cu toata agitatia din ultimele zile de la noi nu am putut sa nu ma intreb, oare noi avem grija ca generatia de maine sa devina mai buna decat suntem noi, sa devina oameni mai buni? Oare avem grija sa le inspiram copiilor nostri acele valori care sa ii invete sa se dezvolte corespunzator, sa ii invatam ceea ce este bine, sa devina mai atenti si mai buni cu cei din jurul lor? Un program bine stabilit, disciplina si miscarea sunt elementele necesare dezvoltarii propice a personalitatii copiilor. De aceea, de la varste cat mai fragede, parintii ar trebui sa se orienteze spre activitati diverse pentru copiii lor, sa ii sustina sa practice un sport, sau chiar sa ii incurajeze sa iasa mai mult din casa. De exemplu o alternativa extrem de frumoasa pot fi bicicletele pentru copii, o plimbare in parc, un meci de fotbal in curte sau o drumetie in padure. Fie ca ies in fata blocului cu prietenii, sau practica un sport, miscarea este extrem de importanta pentru fiecare copil si parintii ar trebui sa constientizeze acest lucru.

Mereu am admirat parintii si copiii care au facut miscare. Am observat cat de frumos s-au dezvoltat, le-am admirat devotamentul si disciplina. Au devenit oameni simpli, calculati si extrem de prietenosi.

Din pacate, in perioada copilariei pot sa spun ca nu am fost o persoana foarte dornica sa fac sport. Totusi, imi placea sa ies afara cu ceilalti copii, sa ne jucam impreuna. Vara imi placea sa ies cu bicicleta pe strada, iar iarna iubeam sa ma dau cu sania. Acum, ca am ajuns la maturitate, ma gandesc cat de bine mi-ar fi prins sa practic un sport. Acum, daca as putea sa ma intorc in timp m-am inscrie la o activitate sportiva. Imi pare rau ca parintii mei nu s-au gandit ca un sport m-ar ajuta.

Fiindca am ajuns in acel moment al vietii mele in care am constientizat cat de importanta este miscarea pentru o viata sanatoasa, am inceput sa incerc sa practic cat mai mult sport, sa incerc cat mai multe alternative. Am observat ca miscarea are o influenta pozitiva asupra fizicului cat si a psihicului.

Admir parintii care ies cu copiii cu bicicletele, ii admir pe cei care isi incurajeaza copiii sa practice un sport, ii apreciez pe cei care isi sustin copiii si fac eforturi pentru a-i ambitiona, si reprezinta un exemplu cei care fac numeroase si diverse eforturi pentru a le oferi copiilor  tot ce au nevoie pentru a practica un anumit sport. Traim intr-o societate in care posibilitatile sunt nenumarate si le putem oferi copiilor nostri o sansa sa se dezvolte corespunzator. Avem resurse, idei si informatii. Tot ce trebuie sa faci tu ca parinte, e sa alegi ceea ce e mai bun pentru copilul tau.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns