Imaginea aceasta este cel puțin ciudată. Dacă nu ar fi ciudată, ar fi superbă. Pentru că suntem în apropierea Crăciunului, iar Iisus s-a născut în ieslea dintr-un staul. Staulul din imaginea este localizat la kilometrul zero al Iașului (care contestă faptul că nu a intrat pe lista scurtă a competiției Capitală Europeană a Culturii). Știm că se întâmplă deseori ca între intenție și rezultat să fie discrepanțe mari. Cam așa este și cu Staulul Copiilor. Mai ales când sunt deja 12 ani de când acest staul este instalat în buricul Iașului.

Până la urmă despre ce este vorba?

După cum spuneam: una este intenția, altul este rezultatul. Începând din anul 2004, în preajma Crăciunului, „în atmosfera încărcată a urbei, studenții (de la Asociația Studențească AMiCUS) au construit un staul din bârne și stuf, transformând centrul orașului într-un punct de atracție și interes. Trecătorii au ascultat în fiecare seară un concert de muzică religioasă, au primit cărți poștale cu imaginea staulului și au avut posibilitatea să contribuie la un fond destinat ajutorării familiilor defavorizate” – am citat un articol din presă din anul 2005. Dacă intenția a fost și este nobilă, rezultatul (cel puțin cel vizual) lasă de dorit.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns