Știrea momentului vs celelalte

Știrea momentului vs celelalte

Acum vreo 3 ani de zile Gândul.info se considera, pe bună dreptate, cotidian quality. Lucrurile s-au schimbat mult între timp. Au fost și câteva campanii faine chiar și după momentul de glorie (ex: „Why don’t you come over here”?) dar, per ansamblu, este la fel ca orice alt site de știri românesc. Pagina de Facebook, în schimb, este una care te face să crezi că fiecare zi nu este doar unică, ci și specială, istorică!

Fiecare rahat de știre este prezentată pe pagina de Facebook fiind „știrea momentului”, „anunțul momentului”, „știrea acestei ore”, „știrea acestei dimineți”, „anunț de ultimă oră” sau „moment istoric”; din când în când mai apare și câte-o „știrea zilei”, „nunta/divorțul anului”, „decizia care va schimb cursul istoriei”, „lumea pe care o știm se va schimba în urma acestei decizii”.

Deci:

  • istoria nu reține nici măcar un fapt întâmplat în fiecare an, astfel că cele 20 de nunți și 30 de divorțuri „ale anului” nu vor intra în istorie
  • conform a ceea ce citești pe Pagina de Facebook Gândul.info, faptul că Facebook mai schimbă câte o chestie, este ceva istoric sau faptul că Twitter introduce o femeie în comitetul de conducere Fraților: Facebook-ul face schimbări cel puțin săptămânal, iar Twitter-ul nu este o societate patriarhală dinainte de revoluția industrială încât să fie revoluționară ascensiunea unei femei (or fi cei de la Gândul misogini?)
  • mai țineți minte care a fost „știrea zilei” de acum 26 de zile? Normal că nu, era o tâmpenie irelevantă
  • o zi are 24 de ore, nu cred că într-o zi sunt 24 de știri care să atragă atenție
  • de câte ori într-o și poate fi știrea momentului? Răspuns corect: de câte ori vrea mușchii tăi. Acum știrea momentului poate fi o bătaie între jandarmi și țărani la Pungești; peste 60 de secunde știrea momentului poate fi cu cine a fost eliminat la X Factor, iar la 10 secunde după știrea momentului poate fi accidentul între un microbuz și un autotren prin județul Gorj din cauza poleiului.

După cum este prezentată știrea pe Facebook deja știu cum să evit 95% dintre intențiile mele de a da click. Nu orice rahat bine ambalat este un produs vandabil.

BONUS: NU MAI CREDEȚI TOT CE VEDEȚI PE NET


Un răspuns la “Știrea momentului vs celelalte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Enter Captcha Here : *

Reload Image