Categorii
Blog

Ti pomini cî Nichita șî Chirica vor ca strada șî pasagiu sî li poarte numili

Șantierul pasajului din Zona Fundație

Deja unii și-au făcut o imagine despre mine și au anumite așteptări. Zilele trecute, când am reușit să (mai) ies și eu la o bere, mă întreabă un prieten: „Măi, Fede, dar ce ai pățit, văd că ai lăsat-o mai moale cu Nichita și Iașul”. Nu e chiar așa. În primul rând nu am nimic cu nimeni. Chiar dacă deseori dau vina pe Gigi pentru tot răul ce mi se petrece în Iași, asta e doar o pretenție. Am mai spus-o și cu alte ocazii: dacă cineva își face treaba cum trebuie, nu am ce reproșa, dacă nu … așa-s de felul meu, mai cârcotaș, asta este.

Revenind. Sâmbătă dimineață, pe la ora 10.00, în capătul străzii Lăpușneanu. Aveam 5 minute libere, cât să fumez o țigară și să beau un ceai (răceala mă tot bătea la cap să iau ceai și nu cafea). Tonomatul din Corpul R al Universității „A.I.Cuza” era defect, chioșcurile de ziare închise, dau să mă îndrept spre magazinul din fostul refugiu de autobuze de pe Independenței. „Nu avem!”, asta e replica ce mi-o primesc la intrare în magazin. „Știți, nu doream decât un ceai”. „Haidi, cî aista mai mergi olecuțî. Îndatî închidim prăvălia cî Nichita vre stradî amu!”. O fac și eu pe-a prostul, că nu știu că magazinele din acea zonă dispar și o mai iscodesc cu câteva întrebări. „Ti pomini cî Nichita șî Chirica vor ca strada șî pasagiu sî li poarti numili (…)” și nu continui să reproduc ceea ce a spus femeia că mai sunt și minori care mă citesc; pot spune doar că avea treabă cu Big Bang-ul omenesc, într-o combinație cu acele cuvinte care descriu universul bisericesc.

Scorul de 60% la alegerile locale mi se pare relevent pentru importanța pe care o au comentariile post-factum despre cât de bun este sau nu un primar.

Sincer, toată situația asta mă amuză. Nu mai pot și nu mai vreau să mă complic. Un lucru e clar: proștii își merită soarta.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image