Vedeţi vreo asemănare?

Iaşi, capitala culturii, oraşul celor şapte coline, oraş al marilor iubiri, oraşul marilor idei, oraş al primei mari uniri, oraş al primului spectacol de teatru în limba română, oraş al primulului muzeul memorial şi al primului Muzeu de Istorie Naturală. Multe lucruri se pot spune despre Iaşi – dar cred eu că mai toate pot fi spuse despre Iaşul vechi, un oraş total diferit de cel de azi. Oricum, sunt numeroase motive pentru care Iaşul este un oraş iubit, multe motive pentru care Iaşul este un oraş detestat, deseori ajungându-se la o simbioză: oamenii iubesc şi detestă Iaşul în acelaşi timp.

USL a transmis un mesaj puternic în campania pentru alegerile locale: USL iubeşte Iaşul! Şi a prins bine, USL-ul era pe trend, mesajul a prins bine, s-au investit bani mulţi în campanie, astfel că nu doar USL-ul a iubit Iaşul, ci şi Iaşul a iubit USL-ul.

Mai nou şi o firmă producătoare de îngheţată iubeşte Iaşul. Sunt curios dacă se ajunge şi la viceversa.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns