pavele trotuar curte interioara

În ultimele 10 zile am reușit să mă plimb iar peste 1000 de kilometri. Bine, în două călătorii distincte. Prima a fost până în județul Bihor, localitatea Avram Iancu (la vreo 4 kilometri de granița cu Ungaria), iar a doua până în județul Hunedoara. Dacă de mers spre Bihor am mers pe autostradă până la Deva, iar de acolo ma departe spre Arad și Avram Iancu, la întoarcere am mers prin vârfurile și cele mai urâte gropi pe care le poți întâlni pe drumurile din România. Situația a fost diferită, dar nu cu mult, în călătoria din Hunedoara. De ce spun asta? Chiar dacă străzile au fost ceva mai bune decât pe returul Avram Iancu-Deva, în multe localități trebuia să mergi cu maxim 30 de kilometri pe oră pentru că străzile erau sparte din cauza lucrărilor la canalizarea din câteva sate din apropiere de Mănăstirea Prislop și Sarmizegetusa. Și bineînțeles că am văzut clasica treabă românească: întâi au fost făcute trotuarele frumos, asfaltate, apoi au început lucrările pentru canalizare, trotuarele au fost sparte, ceea ce înseamnă că vor trebui refăcute. Asta se întâmplă din două motive. Primul e că nu există o viziune pe termen lung. Al doilea este că au folosit asfalt. La trotuare este indicat să folosești pavele.  Sunt mult mai ușor de întreținut.

Avantajul pavelelor

Ai pavat un trotuar și ai uitate că trebuie să pui și o conductă dedesubt? Nicio problemă, scoți pavele, pui conducta, așezi pavele la loc. E simplu. În afară de faptul că sunt o alternativă mult mai rezistentă la beton, tocmai faptul că se montează și se demontează individual constituie un avantaj major. Pavelele industriale sunt cele mai indicate materiale ce pot fi folosite pentru spațiile cu trafic intens, fie că vorbim de trotuare, de parcări sau benzinării. Și aici nu este vorba doar de rezistența la trafic și condițiile meteo, ci mai ales pentru că este mult mai ușor să intervii când intervin diferite probleme, cum ar fi lucrările la canalizare despre care am scris mai sus. De asemenea, există și pavele pentru curți și grădini, de diferite forme și culori, de asemenea rezistente. Avantajul lor este tocmai acela că se pot scoate și rearanja fără nicio pierdere.

Câteva exemple

pavele piscina
Pavele folosite la amenajarea curții (piscină)
pavele trotuar curte interioara
Pavele folosite la amenajarea trotuarului și a parcării
pavele amenajare  gradina
Pavele folosite la amenajarea unei curți

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

One thought on “Treburi specific românești și soluții pentru rezolvarea lor

Lasă un răspuns