FOTO: presidency.ro

Mereu am spus că Traian Băsescu este un animal politic. Nu trebuie să îți placă de el, nici să îți displacă: este Băsescu. Înainte făcea băi de mulțime, acum încearcă să fie de partea poporului spunându-i ce acesta așteaptă să audă.

Mai are câteva luni de mandat, apoi pierde tot: fiind avid după Putere, nu prea se mai găsește o funcție care să-i satisfacă această sete atunci când renunță la fotoliul de la Cotroceni.

Deși este un animal de pradă, este încolțit de hiene, mai mici, dar mai numeroase, care tot încearcă să îl pună la pământ dar nu reușesc.

În aceste condiții, fără a mai avea ceva de pierdut, joacă ultima carte pe care o mai poate juca: cea a justițiarului, al celui care poate stabili dreptatea și adevărul. Direct, nu îl ajută, dar îi încurcă pe cei de la USL; indirect … totul este gândit dinainte.

Duminică, 2 februarie 2014, Băsescu iese în fața presei să lămurească două chestiuni: cea a accidentului din Apuseni și cea a problemelor cauzate de zăpadă. Și începe atacul:

  • „Acum, la mine în birou, dacă pun la un loc informațiile primite în primele 30-35 de minute pot face localizarea fără probleme.Totul este coordonarea.”
  • „Mai mult, să dai afară prefecții când contractele de deszăpezire le fac președinții de Consilii Județene cărora nu le poți spune o vorbă. (…) Când ei știu că contractele sunt la președinții de CJ care au făcut achizițiile public legal sau ilegal, e o dezbatere în presă”.
  • „Aș propune Guvernului să constate neîndeplinirea atribuțiilor și să dea banii de deszăpezire Armatei și Jandarmeriei.”

Am dat exemplu doar 3 declarații care să susțină ce am scris mai sus: în același timp Băsescu declară ce vrea poporul să audă, dar în același timp își face jocul; încearcă să fie factorul de echilibru între Putere și presă, trăgând de ureche guvernanții și dând presei subiecte de reflecție. Ajuns spre final de mandat, Băsescu se comportă ca un bunic ciufut, care nu își găsește locul în spațiul public și politic, care nu este înțeles de nimeni. Bunicii sunt bunici și chiar dacă nu ești de acord cu ei, când dispar le simți lipsa.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

One thought on “Ultimele acțiuni ale unui animal politic încolțit

  1. Eu as zice cam asa

    „Băsescu se comportă ca un bunic ciufut, care nu își găsește locul în spațiul public și politic, care nu a înțeles nimic, din ce va urma, pentru el”,…pentru ca va plati cu varf si indesat…E parerea mea, desigur!

Lasă un răspuns