Cu ceva intarziere am citit un articol semnat de Patrascu Octavian pe site-ul celor de la Capital.ro. Articolul, cu titlul „Despre economiile lumii in 2015 si provocarile de business” analizeaza realitatile economice ale perioadei in care traim si trateaza provocarile din mediul economic. Octavian Constantin Patrascu prognozeza ca in acest an Statele Unite ale Americii va avea cea mai mare crestere economica din ultimul deceniu, in timp ce China va avea cea mai mica crestere economica din aceeasi perioada. Octavian Constantin Patrascu m-a facut sa regandesc putin ceea ce stiam sau observam despre economia lumii: Rusia se destabilizeaza constant din cauza conflictelor pe plan extern, SUA si China isi consolideaza titlurile de mari puteri ale lumii.
Patrascu Constantin Octavian, business developer, imi confirma ceea ce tot asteptam sa aud: criza economica mondiala e tot mai departe de noi. Prin cresterea economica a Statelor Unite ale Americii, PIB-ul global va creste cu 3%, cea mai mare crestere a PIB-ului global de la declansarea crizei.
In acest context, potrivit lui Patrascu Constantin Octavian, piata transactiilor online are de castigat. Acum, mare parte din marii jucatori de pe piata tranzactiilor online se afla in China, existand chiar si manageri locali. Acest fapt se datoreaza nu doar potentialului de oameni activi in domeniul online din China, ci si faptului ca in China exista tot mai multi oameni cu posibilitati financiare mari, mai ales ca s-a ajuns la nivelul in care tara asiatica detine cei mai multi milionari din lume. Pentru ca efectele crizei nu prea se mai fac simtite, partenerii de afaceri au revenit la amsa de negocieri, dupa ce in ultimii ani au stat cu garda ridicata.
Bineinteles ca mai exista riscuri, de la pretul variabil al petrolului, la situatia geopolitica internationala, dar faptul ca tot mai multe tranzactii si modele de business s-au mutat si se muta in online securizeaza intr-o oarecare masura economia. Neadaptarea la aceste cerinte iti poate ingropa business-ul, cum s-a intamplat in mai multe cazuri in Grecia, o tara preponderent conservatoare. Pe de alta parte, exista tari precum Israel, care au invatat sa urmeze directiile viitorului.
Daca sunteti interesati de subiect, il puteti urmari pe Octavian Constantin Patrascu pe Twitter
One thought on “Un articol de Octavian Patrascu despre Forex si economia lumii in 2015”