După mai mult de trei ani și jumătate de când lucrez în online și petrec minim 12 ore pe zi în fața monitorului, cred că urmează un nou control oftalmologic, să mă asigur că totul este în regulă sau să previn viitoarele probleme. Și nici nu îmi vine să cred că cei trei ani sunt dublați când vine vorba despre joaca mea de blogging-ul.

Apropos de cele două chestiuni, activitatea mea în online și timpul petrecut în fața monitorului:

Iarna trecută, când era musai să îmi iau un nou instrument care să mă ajute în activitățile mele de zi cu zi și mai ales că nici finanțele nu mă ajutau foarte mult, mă gândeam serios să îmi iau un laptop refurbished ieftin – ceea ce e totuși un paradox: prin definiție laptopurile refurbished sunt laptopuri utilizate în mediul de afaceri european și care, prin diferite programe de leasing, se reîntorc la producători unde sunt testate atent, astfel încât toate componentele să funcționeze optim. Urmează apoi certificarea și reintroducerea lor pe piață sub denumirea de refurbished. Astfel de produse sunt împachetate precum cele noi-nouțe, au garanție, sisteme de operare preinstalate și cu prețuri mult reduse.

Deși nu au trecut mai mult de opt luni de zile de la acel episod, tot nu reușesc să îmi amintesc cu m-am decis asupra produsului pe care să îl cumpăr spre folosirea zilnică. Am un blank. Dar (încă) sunt mulțumit de micuțul meu Asus, ușor de transportat și folosit, numai bun pentru ceea ce îmi trebuie mie: scris. Nu sunt împătimit al jocurilor, nu fac programare, doar scriu, citesc, mai lucrez puțin prin WordPress și foarte rar mă mai joc puțin și în programe de editare foto. Și să nu uit de serialele pe care le urmăresc noaptea, înainte de somn. Numai că se întâmplă, de puțin timp, ca ochii mei să obosească mai repede și, destul de rar, să apară mici dureri de cap. Probabil că acesta este riscul lucratului în online, îți expui foarte mult ochii. Dar și spatele, din cauza numărului de ore petrecut în aceeași poziție, cu prea puțină mișcare (trăiască sfânta pauză de țigară și cafea ce mă obligă să mă ridic și să îmi mai mișc puțin trupul). Dacă aș fi lucrat în alt domeniu, interveneau alte probleme, așa că prefer să cred că cele de acum sunt cele mai mici probleme pe care le poate cauza un mediu de lucru. Dacă la capitolul mișcare mai pot aduce ceva modificări și să mai rezolv problema, la capitolul numărului de ore petrecut în fața monitorului chiar nu am ce face; mai ales că în weekend și în zilele libere, când teoretic vrei  să te rupi de activitățile zilnice, lucrez și mai mult și mai cu spor, pentru că, nu-i așa: nu doar serviciul contează, ci și proiectele personale.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns