Categorii
Blog

Viitorul aparține becurilor LED

bec led e27Știți că acum câțiva ani s-au interzis becurile clasice, cele care consumau și multă energie și care aveau lumina obositoare. Atunci a fost momentul în care au apărut așa-zisele becuri ecologice, de fapt, becurile cu fluorescență. Comparativ cu tehnologia tocmai înlocuită, cea a becurilor cu fluorescență a făcut economii în buzunarele românilor. Doar că tehnologiile evoluează. Comisia Europeană ar putea interzice becurile cu fluorescență în favoarea celor cu LED, mai economice și care nu conțin mercur. Spre exemplu, Becurile led E27 sunt mai economice decât becurile cu halogen și până la 50 de ori mai rezistente. În plus, becurile led E27 nu emit căldură și nici radiații ultraviolete: http://magicled.ro/becuri-cu-led/soclu-e27-led (normal) ieftin de la Magicled.ro

O lumină cât mai plăcută și facturile cât mai mici la energie electrică creează condițiile perfecte pentru ca LED-urile să câștige tot mai mult teren. Asta și prevederile legislative ce țin de normele ecologice.

bec led e14Când dai sub 20 de lei  pe un bec de 6W, dar care are echivalentul unui bec incandescent de 50W și durata de viață de peste 30.000 de ore  (asta înseamnă peste 3 ani și jumătate de lăsat deschis continuu), cred că putem vorbi deja de regele becurilor LED. Este vorba de becul LED E14 http://magicled.ro/becuri-cu-led/soclu-e14-led, unul din modele de becuri LED de la Magic LED. Becurile LED E14 au cam aceleași caracteristici ca modelul prezentat mai sus: economice, durabile, nu emit căldură și nici raze ultraviolete.

Despre becurile cu LED puteți citi mai multe detalii aici http://magicled.ro/becuri-cu-led, dar țin să vă amintesc de câteva avantaje: consum redus de energie, nu emit radiații ultraviolete, reducerea poluării de lumină, rezistență la șocuri, apă și praf, lumina produsă nu este obositoare, design elegant.

În doar trei luni de zile a trebuit să schimb de două ori becul de pe hol. Foloseam becuri cu fluorescență și m-am lecuit. Probabil după două luni s-ar fi ars iar și asta ar fi însemnat ca în mai puțin de jumătate de an să schimb de becuri și aș fi ieșit mai scump decât în cazul becurilor cu LED.  Sunt curios cum vor arăta viitoarele facturi, dar sunt sigur că se investiția inițială se va amortiza foarte repede.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image