În decembrie 2012. zona orașului Săveni a fost izolată de restul lumii din cauza zăpezii 7 zile
În decembrie 2012. zona orașului Săveni a fost izolată de restul lumii din cauza zăpezii 7 zile

Iarna trebuia să vină odată și-odată. Și uite că bate la ușă, că așa e normal, îndată e 1 decembrie. Pe 1 octombrie a fost o nebunie cu ninsorile răzlețe, ninsori care nu au durat și a urmat o toamnă mult mai caldă și mai frumoasă decât ne-am fi așteptat.

Autoritățile sunt pregătite să fie luate pe nepregătite

Dar, după cum ne este obiceiul, de la Burebista încoace, orice apropiere a iernii ne ia prin surprindere și înseamnă haos, dezastru, calamitate sau Armaghedon. Autoritățile declară de săptămâni că sunt pregătite, doar așa fac în fiecare an și niciodată nu le-a ieșit pasența. Anul trecut, ai mei și alte vreo 80.000 de persoane de familii au rămas izolați aproape o săptămână pentru că … autoritățile nu se așteptau să ningă în luna decembrie! Unde, Doamne, ai mai văzut, ca în județul Botoșani să ningă abundent în luna decembrie?! Probabil se va întâmpla la fel și iarna asta.

Primul atac al iernii ar urma să aibă loc de luni

Citesc, duminică la amiază, un titlu de toată frumusețea în Ziarul de Iași: „Viscol pe capul Iaşului, de joi. Noaptea, -7 grade. Sunt aşteptate ninsori şi polei”. Citez din articol: „Iarna va veni în forţă luni, anunţă autorităţile. (…) Primul atac al iernii ar urma să aibă loc luni, când după precipitaţiile din weekend temperatura va scădea, aşteptându-se apariţia poleiului.” Și mai fain este că în articol este citat șeful Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Poduri, un domn care are un nume … ce nu inspiră deloc încredere: „Am discutat cu firmele care şi-au adjudecat contractul de deszăpezire, să fie pregătiţi de intervenţie în orice moment“, a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Daniel Minciună.”

Proabil în următoarele 2 săptămâni apar și primele știri despre „Infernul alb dezlănțuit”, că deh, doar nu-i iarnă.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns