Nu de puține ori m-am gândit să renunț la stilul de viață angajat și să trec la stilul de viață al unui antreprenor. Cu totul, adică. Fostul angajator de la Iași avea ceva probleme cu mine pentru că păream prea greu de controlat, nu doar munceam, mai și gândeam, puneam întrebări, veneam cu idei și sugestii. Îi era frica să nu care cumva să aflu prea multe despre business-ul lui ca apoi să încerc să dezvolt unul asemănător. Mi-a spus-o de câteva ori. De aceea, la un moment dat, îmi dădea cele mai ciudate și inutile task-uri, doar pentru a mă împiedica să mă dezvolt, să cresc. Bine, și eu în perioada aceea chiar aveam acele gânduri de a-mi deschide o firmă și a fi propriul meu șef și propriul meu angajat. Între timp m-am mai calmat cu această idee, dar în urmă cu un an eram foarte aproape de a-mi deschise micul meu business pe partea de creare site, monitorizarea presei și publicații online. Aveam totul în minte, făcusem o mulțime de planuri și pe hârtie, mă interesasem și de proiectele pentru startup-uri și accesări de fonduri pentru tinerii antreprenori. Probabil că fiscalitatea m-a descurajat și m-am mulțumit cu job-ul meu fulltime și cu proiectele mele partime. Bine, m-am descurajat puțin și când am văzut cum se fac lucrurile în echipă, nu de unul singur. E destul să te uiți pe site-ul unei firme de web design bucuresti să îți dai seama că nu poți face totul de unul singur.
Situația nu s-a schimbat între timp: am din nou un job fulltime, dar zilnic lucrez și la proiectele personale, ba chiar și la unul colectiv. Și mi-este atât de drag cel colectiv încât am început să mă ocup tot mai puțin de mica mea rețea de site-uri și să mă dedic celui nou creat. Dar știți cum e? Cel nou e deja un brand, unul care încă nu aduce nimic din punct de vedere financiar, doar satisfacție. Dar și acolo lucrurile stau destul de bine: suntem în curs de a termina formalitățile pentru înființarea unei asociații și deja avem planurile pentru anul 2015. Asta în condițiile în care mi-am luat gândul de la viața de antreprenor, dar m-am obișnuit cu stilul sibienilor: trebuie să ai măcar două surse de venit pentru a avea o minimă siguranță financiară.
Dacă în urmă cu un an de zile îmi doream ca anul 2014 să mă prindă antreprenor, acum îmi doresc ca anul ce bate la ușă să fie unul măcar la fel de bun ca cel precedent și să am putere să duc la capăt tot ceea ce am început în acest an.