modificari yahoo mailÎn sfârșit am observat o modificare la mail-ul de la Yahoo care m-a încântat. De azi dimineață le mulțumesc celor de Yahoo că au făcut niște schimbări care mai șterg din păcatele ultimelor luni, când treceau ore, uneori zile, până să primesc un mail, din cauza unor erori.

Nu cred să fie o modificare mai veche, am observat-o abia azi, dimineață: când în interiorul unui mail este un link (către o pagină sau articol, nu se aplică și în cazul unor pagini către homepage), Yahoo îți oferă un preview (captură în imaginea din dreapta).

Mi se pare foarte ok această schimbare, te ajută să te ferești de spam-uri, de multe ori periculoase.

Luăm un exemplu. Pe 14 martie primesc un „Mesaj important” de la Bancpost. Nu am avut în viața mea treabă la Bancpost, deci nu aveam de ce să primesc mesaje de la ei. „Pentru a beneficia în continuare de serviciile BancaPost vă rugăm să dați click pe următorul link și completați datele necesare”. Nu m-a impresionat nimic Copyright-ul, nici semnătura, nici nimic, știam că era un mail care să-mi phish-uiască ceva.

link de la bancpost vechi

 

Bun. Dacă azi am văzut că Yahoo mă lasă să văd un preview al link-ului miraculos care mă ajută să îmi salvez serviciile de la BancPost (sau BancaPost cum apare în mail), am copiat link-ul și am încercat să scriu un mail în care să pun link-ul respectiv. Hopa: niciun BancPost, ci un site rusesc:

link de la bancpost

 

Nu durează nici 5 secunde și Chrome-ul mă anunță: „Urmează să accesați un site web raportat ca site de phishing”:

link de la bancpost phising

Bila albă pentru Yahoo că a introdus preview pentru link-uri în interiorul mail-ului. Din păcate preview-ul nu se activează decât pentru mail-urile scrise / primite de la începutul acestei săptămâni. Dar tot este ceva bun: te ajută să nu cazi în plasa tuturor spam-erilor sau al celor care vor să te hack-uiască.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns