Cunoscuții au început să facă mici glume pe seama mea. Mi-au zis că există un fel de lege care guvernează lumea, iar legea respectivă spune că bărbatul se îngrașă atunci când se căsătorește. Și nu am motive să mă supăr pe ei pentru că legea asta chiar funcționează. De pe la 17 ani am avut constant 72 de kilograme, cu foarte mici excepții. Mai mult, când m-am mutat în Sibiu masa mea varia între 60 și 70 de kilograme. Imediat după ce ne-am luat cununia civilă masa mea a început să crească. În mai puțin de două săptămâni cântarul a început să îmi arate 75-76 kilograme. Și nici acum cântarul electronic nu-mi arată sub 75 kilograme (uneori îmi arată și peste 76 kilograme). Interesant mi se pare faptul că am început să pun pe mine deși nu mi-am schimbat deloc nici stilul de viață, nici cel alimentar.

Altceva se întâmplă cu prietenii mei. Unul dintre cei mai buni prieteni mi se laudă că a slăbit într-o lună de la 90 de kilograme la 84 de kilograme. Asta pentru că de o lună a început să meargă cel puțin de 3 ori pe săptămână la sală. La el este vorba de  o schimbare majoră a stilului de viață. În fiecare dimineață, înainte de micul dejun bea un fresh de fructe (în fiecare zi un alt tip de fresh). La amiază ia masa principală a zilei și își pregătește porția de gainere  și după vreo două ore merge la sală. Mă sună zilele trecute și îmi zice „Fede, am mușchi acum! Am un tricou pe care l-am purtat în prima săptămână la sală și l-am probat mai devreme. După ce l-am luat pe mine m-am încordat puțin și tricoul a crăpat”. Am răs puțin de el. Tipul mi-a fost coleg de cameră în facultate și eram amândoi la fel de slabi. Și amândoi scriam poezie, motiv pentru care i-am spus că acum are șanse mari să devină primul poet-bodyguard din literatura română. Am râs amândoi și mi-a explicat că nu i-a fost atât de ușor să slăbească, dar să pună masă musculară. În afară de faptul că în primele două săptămâni de sală se plângea mereu că îl dor toți mușchii, mi-a explicat că un rol important îl au gainerele pe care le ia, acele suplimente nutritive compuse în cea mai mare parte din carbohidrați și care mai conțin proteină, creatină, BCAA și glutamină și că-s ideale pentru cei care au constituția noastră (oase subțiri, longilini, care slăbesc ușor și care se îngrașă și acumulează greu masă musculară). Nu m-am putut abține să nu fac și o glumă de final cu el, să îi zic că burta mea, cu o singură pătrățică, e mai puternică decât abdomenul lui cu multe pătrățele și că aștept să se însoare ca să se îngrașe la loc.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns