Postarea aceasta este, de fapt, cel mai vechi draft pe care îl aveam pe blog, de pe 27 august 2013. Nu modific niciun cuvânt. Nu îmi amintesc de ce nu l-am publicat în urmă cu doi ani, probabil doream să scriu ceva mai amplu. Știu că am lăsat concluzia nescrisă. Acum Traian Băsescu nu mai este președinte, dar concluzia nescrisă rămâne valabilă.

Transporturile sunt un minister la mare căutare: bani mulți, lucrări proaste, bani mai mulți pentru refacerea lucrărilor proaste … ați prins ideea. Așa un minister cu greutate nu poate să nu aducă și … probleme, nu știu dacă de potență, dar cu legea sunt sigur că da.

Relu Fenechiu a fost condamnat în urmă cu mai mult de o lună la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu, liderul PNL-iștilor ieșeni, deputat și ministru al Transporturilor a trebuit să plătească pentru o factură veche de câțiva ani, de când a luat transformatoare electrice uzate, le-a vopsit și le-a vândut statului la prețuri de (există alt termen, mai nou și mai scump decât) noi-nouțe. Procurorii DNA au estimat un prejudiciu de vreo 1.2 milioane de euro

Urmașul lui Fenechiu la Transporturi ar fi trebuit să fie un alt deputat PNL, Ovidiu Silaghi. Săracul: i se vehiculează numele pentru funcția de ministru și când mai avea câteva zile până să urce din nou (a mai fost ministru la la mijlocul anului 2012) în fotoliul mult așteptat, DNA (Direcția Naționala Anticorupție) cere Parlamentului aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatului PNL pentru trafic în formă continuă și pentru că ar fi pretins și primit 200.000 de euro șpagă de la un afacerist (Nelu Iordache, cunoscut ca „regele asfaltului” dar și ca fost patron al companiei aeriene Blue Aer, trimis și el în judecată pentru fapte pe care nu le mai înșir) în timpul mandatului de ministru.

Traian Băsescu, actual președinte român are și el amintiri …. mai plăcute, mai neplăcute (depinde când le privește) cu Ministerul Transporturilor, pe care l-a condus în repetate rânduri: 1991-1992, 1996-1998, 1998-2000.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns