– Ce-ai face dacă te-ai trezi într-o dimineață cu mai multe picioare, fără capacitatea de a vorbi și cu un corp cheratinos? Exact, te-ai simți ca Gregor Samsa, personajul lui Frank Kafka din Metamorfoza. Cum s-o fi simțit Kafka de a putut scrie așa ceva? Nu puțini au zis că s-a simțit genial. De când l-am citit mi-am tot dorit să merg în mediul lui Kafka, să iau pulsul locului, să observ ce se simte în orașul lui.

Praga este un oraș superb, plin de istorie și obiective turistice. Podurile pragheze îți iau ochii:

vizita praga podurile pragai

 

Praga, capitala Republicii Cehe, nu este la celalalt capat al Terrei (cum este Noua Zeelanda sau Australia), ci este foarte aproape de noi, iar Aerolines vinde bilete de avion Praga la cele mai bune prețuri, indiferent de perioada anului, ceea ce face din Praga o destinație accesibilă. Făcând diferite calcule am ajuns la concluzia că un mic sejur în Praga s-ar putea să fie mai ieftin decât unul la Predeal în preajma sărbătorilor de iarnă sau unul la mare în timpul sezonului estival. Nu mai suntem la sfârșitul secolului al XIX-lea când cea mai bună metodă de a călători într-un alt stat era să iei trenul, eventual la clasa a treia (cum scria Mihai Eminescu: „Din Berlin la Potsdam merge/ Drum de fier, precum se ştie./ Dară nu se ştie încă/ C-am luat bilet de-a trie,//C-am plecat de dimineaţă/ Cu un taler şi doi groşi…/ Şi de gât cu blonda Milly,/ C-ochi albaştri, buze roşi…”). Acum este mult mai simplu. Găsești  bilete de avion pentru Praga la prețuri accesibile pentru mai toate buzunarele.

Eu îmi doresc să ajung la Franz Kafka Cafe (Cafeneaua Kafka), un local care te ajută să faci o călătorie în timp, aflată chiar după colț de la Cimitirul evreiesc (apropos, Kafka a fost evreu). Un local în care chiar simți spiritul lui Kafka (cine știe, poate când ieși de acolo chiar te simți metamorfozat ca Gregor Samsa).

cafeneaua kafka

Niciodată nu vei ști când visele devin realitate. Uneori trebuie doar să le lucrezi la ele și le vei avea îndeplinite.

vizita praga1

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns