Categorii
Din online

Care e treaba cu butonul de dislike pe Facebook?

Am tot citit zilele acestea despre introducerea unui buton de dislike pe marele Facebook și m-am bucurat. Nu îmi imaginez că butonul va fi chiar „dislike”, deși nu ar fi o mirare. Îmi tot imaginez, însă, funcția lui: aceea de a tria conținutul care circulă pe rețeaua de socializare. Îmi imaginez că nu voi mai vedea des distribuite tot felul de tâmpenii pentru că odată ce le văd voi apăsa acel buton (care ar putea avea rol de report sau de ascundere a conținutului). Sper să dispară și scam-urile cu link-uri aparent porno în care sunt tăguiți tot felul de oameni neatenți sau mai înceți mental.

Strategia butonului care va ajuta să avem conținut de calitate nu vine din nevoia lui Mark de a ne oferi acest conținut ci, mai degrabă,  din rațiuni financiare: site-urile conspiraționiste au un succes tot mai mare, iar link-urile lor devin virale pe Facebook natural, fără a plăti pentru a ajunge în cât mai multe feed-uri. Pentru că am văzut în ultimii doi ani: bagi banul ești vizibil pe Facebook, nu-l bagi, e o problemă, dar se ocupă Facebook de asta :))

Să nu uit: încă există trolli pe Facebook, dar asta nu e un lucru rău, chiar dacă există riscul ca ei să facă abuz de viitoare opțiune și să blocheze conținut bun.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image