Către succes prin bijuterii de argint ieftine


Făceam recent un mic studiu pentru a vedea de ce este atât de mare vâlva pe marginea subiectului francului elvețian care dă fiori românilor: dacă la 23 ianuarie 2007 1 franc elvețian echivala cu 2.0970 lei, pe 23 ianuarie 2015 1 franc elvețian este echivalentul a 4.5817 lei. WAW, s-a dublat! Să ne mire? hmmm….nu știu ce să zic. Dar am aflat că pe 23 ianuarie 2007 1 gram de aur valora 53.4742 lei, iar anul acesta pe 23 ianuarie valoarea gramului de aur a urcat la 166.1815 lei. Bun, dacă francul elvețian a crescut de două ori, gramul de aur a crescut de trei ori. Și nimeni nu se plânge, pentru că nimeni nu a împrumutat grame de aur, ci franci elvețieni. Și sigur nu plâng cei care în urmă cu opt ani au investit în aur. Ce să facem acum? Să oprim „ciocoii” care au investit în aur și să reglăm cursul gramului la cel de acum opt ani? Doar pentru că nu e corect ca o „valută” să crească de-a lungul timpului?  Normal că nu. De ce am face, însă, acest lucru pentru cursul francului elvețian? Pentru că unii s-au lăcomit și nu s-au gândit la viitor, la faptul că salariile și le iau în lei și nu în franci?

Trecând peste această paranteză, alt lucru doream să subliniez: că lucrurile se fac, vorba președintelui României, „pas cu pas”. Pornești de jos și ajungi sus în timp. Făcând acest lucru cu pași mărunți nu vei simți că există o pantă, la fel cum nu vei simți când vei cădea. Dacă urci rapid sus și căzătura va fi dureroasă. Cred că această politică, a pașilor mărunți, o utilizează și persoana care s-a gândit să facă o afacere cu bijuterii argint ieftine. Când ai o afacere sunt două modalități de a face bani: prin adaos sau prin rulaj. Fie vinzi puțin, dar cu un adaos mare, fie vinzi cu un adaos mic, dar cantități mari. Eu unul sunt pentru cea de-a doua variantă, cea bazată pe volum, nu pe profitul de peste noapte. Riscuri sunt de ambele părți, dar mai mari mi se par cele pentru produsele de lux. Ce te faci dacă într-o lună de zile nu vinzi nimic și nici nu ai pus bani deoparte atunci când ai vândut ceva? Cheltuieli sigur sunt, cel puțin cele de întreținere. Când vinzi mereu câte ceva, chiar dacă nu vinzi mult, ai parte de rulaj, de cashflow.

Debutul stângaci

Mi se pare că și Melize a înțeles asta. Mă uit pe site-ul unde vinde bijuterii de argint ieftine și-mi dau seama  că s-ar putea să aibă succes. A început în urmă cu opt ani, după cum mărturisește „din plictiseală și din dorința d a face ceva, altceva decât ce am făcut până atunci, am început să bijuteresc.” Și recunoaște că debutul ei a fost stângaci, dar a avut răbdare și pasiunea de a face „lucrul manual” moștenită de la mama ei. Cu timpul au început să iasă din mânile ei bijuterii tot mai frumoase. De la debutul stângaci a ajuns în emisiunea prezentată de Teo Trandafir. Și povestea nu se oprește aici.

Loading


Un răspuns la “Către succes prin bijuterii de argint ieftine”

Lasă un răspuns