Categorii
Blog

Chibzuința: o trăsătură pe care trebuie să o ai atunci când te gândești la un business

Să zicem că te apuci de un mic business, unul de apartament. Domeniile pot fi variate, dar să zicem că se bazează pe un hobby. Un business pornit din pasiune. Poate fi vorba de un mic atelier de produse handmade cu un site pe care le comercializezi, dar și un mic punct de lucru (tip butic). Lucrurile pot fi dificile la început, mai ales dacă nu ai mai fost implicat în astfel de proiecte. Probabil vei avea multe bătăi de cap cu stocurile, materiile prime, stabilirea prețurilor, plata taxelor și impozitelor și multe astfel de situații. Va trebui să fii chibzuit, să nu investești mai mult decât îți permiți, dar nici să vinzi prea ieftin. Trebuie să te descurci cu puține resurse, iar fiecare resursă să fie folosită la potențialul ei maxim. Când e vorba de stocuri și materii, trebuie să negociezi, să vânezi oferte și promoții. Dar nu doar atunci când ne referim la stocuri și materii, ci și la echipamentele pe care le folosești. Dacă dorești un aparat de etichetat, poate reușești să prinzi o ofertă prin care să te simți cu adevărat norocos. Adică nu este destul să gândești eficient și să alegi un aparat de etichetat cu acumulatori Li-ion pentru a evita costurile suplimentare ale bateriilor, trebuie să vezi ce anume poți primi bonus sau la un preț redus.

Scriu acestea pentru că am văzut o ofertă (valabilă până la finalul acestei luni) foarte interesantă prin care achiziționezi un aparat de etichetat DYMO LabelManager 280P și primești un capsator (TACKER) la alegere. Dacă confecționezi obiecte handmade nu vei regreta un astfel de pachet promoțional, aproape esențial pentru businessul tău.

Tipul de promoție pe care trebuie să urmărești
Tipul de promoție pe care trebuie să urmărești

Câteva date tehnice ale aparatului de etichetat de birou Label Manager 280:
– poți personaliza rapid etichetele cu ajutorul tastaturii QWERTY;
– poți memora până la 9 dintre cele mai folosite etichete;
– poți personaliza etichetele folosind 6 fonturi diferite, 7 stiluri de text, 8 chenare plus subliniere și 220 de simboluri și pictograme (folosind conexiune la un PC beneficiezi de fonturi și grafice direct din calculator).

Acesta este doar un exemplu prin care poți câștiga atunci când ești chibzuit și încerci să acoperi toate aspectele ce se pot ivi atunci când începi o afacere. Mă opresc aici pentru că încerc să termin de citit cartea Startup de 100$ a lui Chris Guillebeau și să scriu o recenzie despre „Cum să începi o afacere cu bani puțini”.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image