Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi recunoaşte că s-au spus multe minciuni în campania electorală pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu


Cristian Adomnitei la inaugurarea Palas, alaturi de Victor Ponta

Gargara lui Cristian Adomniţei pe pagina sa de Facebook:

„Dragi prieteni,

Suntem la foarte puţină vreme de momentul în care se vor deschide urnele pentru referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu. A fost o campanie intensă, o campanie în care cred că fiecare dintre noi s-a putut edifica asupra ceea ce avem și asupra a aceea ce am merita și am putea avea.

Avem, în momentul de față, o Românie în care conflictul, ura, vrajba și calomnia sunt prezente zi de zi în viața noastră. Avem o Românie în derivă din cauza unui președinte (actualmente suspendat) care în ultimii ani s-a comportat nedemn, din cauza căruia viața fiecăruia dintre noi a fost negativ influențată. Cauza profundă a blocajului total în care ne aflăm se datorează faptului că cel care ar fi trebuit să fie un mediator, un factor de echilibru în societatea românească, a pus mai presus interesele înguste de partid și interesele personale decât interesul național. România nu merită un astfel de conducător. Înfundătura în care ne aflăm este cauzată, dincolo de deciziile aberante ale celor care au guvernat România în ultimii 4 ani, de faptul că Traian Băsescu nu a avut niciun proiect în raport cu societatea și din cauza faptului că, prin comportamentul și acțiunile sale, a generat un profund sentiment de neîncredere a românilor în Stat și în instituțiile sale.
Noi, ca națiune cu o istorie bogată și membră a marii familii europene, nu merităm acest statu-quo. Mâine, la vot, putem pune capăt aceste stări de fapt. Mâine putem opri sursa conflictului perpetuu din societatea noastră.

S-au spus multe minciuni, s-au proferat multe calomnii și s-au aruncat vorbele grele în ultimele săptămâni. Poate că aceste lucruri i-a demoralizat pe mulți dintre dumneavoastră. Asta și-au dorit, o societate demoralizată şi resemnată, cetățeni care nu se implică în viața cetății.
Însă soluția nu este pasivitatea, nici defetismul. Mâine vom arăta că suntem mulți cei care nu ne-am pierdut încă speranța și încrederea.
Veniți mâine la vot și arătați că nu sutem nepăsători și indiferenți de soarta noastră, ca țară. Veniți mâine la vot și spuneți DA, vreau o Românie demnă și vreau o alternativă.

O societate care nu-şi întrezăreşte viitorul devine o societate în derivă, iar absența de la un referendum, adică absența de la o consultare a întregii naţiuni într-o chestiune considerată a fi de interes naţional, este un semn în acest sens.”

Loading


Lasă un răspuns