Cred ca cel mai placut sentiment, mai ales in anotimpul acesta de iarna-primavara-toamna este sa ajungi acasa dupa o zi lunga si sa stai in confortul casei tale, la caldura, relaxat, uitandu-te la un film, citind o carte, sau pur si simplu admirand culoarea peretelui. Un sentiment mai putin placut este sa ajungi acasa si sa dezgheti usa dupa ce o deschizi, pasind inauntru ca intr-un frigider. Nu e deloc distractiv sa fugi repede la centrala sa vezi de ce nu merge si sa iti dai seama ca, simplu spus, si ironic, e “prajita”.

Atunci mi-am adus aminte de ce mi-a spus un prieten cand m-am mutat in cartier, “cumpara-ti si un UPS pentru centrale termice, o sa ai nevoie, crede-ma”. Ca sa scurtez povestea, nu l-am crezut, desi penele de curent si fluctuatiile erau foarte dese, reteaua electrica fiind foarte veche si problematica. Uitandu-ma la centrala parca nici nu mai simteam frigul din casa, incepeam sa simt frigul din buzunare gandindu-ma la cat va costa inlocuirea centralei. De data aceasta am mai adaugat cateva sute de lei pe langa costul ei, pentru un UPS – daca gresesc o data sa imi fie rusine, daca gresesc de doua ori… ei bine, nu voi mai gresi si a doua oara.

A fost o seara lunga si rece, infofolit in cate paturi am gasit in casa, cu laptopul in brate si cu manusi cautand centrale termice si UPS-uri pentru centrale termice. UPS-uri am gasit la E-acumulatori, de o multime de feluri, la preturi accesibile. Pentru centrala am ajuns sa vorbesc cu un prieten instalator care mi-a gasit o oferta buna, impreuna cu costul de instalare.

Multi oameni nici nu stiu ce e un UPS, insa e nevoie doar sa te arzi o data ca sa nu te mai joci cu focul. Preferabil ar fi sa nu te arzi deloc si sa inveti de la inceput sa iei masurile de precautie necesare pentru centrala ta termica, sau pentru alte echipamente electronice de valoare din casa ta: televizoare, calculator si altele, valorand zeci de mii de lei. De ce sa nu investesti cateva sute de lei ca sa le stii in siguranta?

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns