Bucurestiul este un oras primitor, cu posibilitati multiple de cazare si oferte pentru orice gusturi si orice buget. Dintre cele peste 19.000 locuri de cazare in hotelurile din capitala, aproape 3.000 corespund conditiilor de 5* si ofera trecatorilor prin oras un decor elegant si servicii fara cusur.

In ceea ce priveste preturile, Bucurestiul este, facand o medie, un oras asemanator cu Atena la costurile serviciilor de cazare. Pretul mediu al unei nopti petrecute in aici in regim hotelier costa aproximativ 110 euro, adica putin mai mult decat la Varsovia.

Cine se cazeaza la hotel in Bucuresti are de unde alege. Sunt disponibile conditii de la 1* la 5* si servicii a caror calitate creste odata cu pretul. Cei care vor experiente de neuitat, pot alege dintre unitatile hoteliere care au fost cotate ca fiind cele mai primitoare. In topul celor mai bune alegeri de cazare bazate pe opinia calatorilor, regasim Epoque Hotel, K+K Hotel Elisabeta, Athenee Palace Hilton, Marshal Garden Hotel si Le Boutique Hotel Moxa.

Desi capitala s-a adaptat la conditiile sarace de turism de aici si a optimizat serviciile de cazare astfel incat sa corespunda mai mult optiunilor de business, decat celor de agrement, exista suficiente posibilitati de a petrece timpul liber chiar in incinta hotelurilor. Pe langa salile de conferinta amenajate intr-un mod profesionist si elegant, hotelurile bucurestene ofera celor care le trec pragul numeroase posibilitati de distractie si relaxare, precum salile de fitness si sauna, restaurantele si barurile cu specific, cazinourile, centrele de spa.

Pentru 5*, serviciile oferite de lanturile hoteliere din capitala sunt pe masura asteptarilor. Cazarea se face in camere spatioase si elegante, confortabile si distinse. Personalul este bine instruit si ofera permanent suport celor cazati. Posibilitatile de a lua masa se dovedesc a fi excelente, de la micul dejun de tip bufet suedez variat si gustos si pana la restaurante care ofera experiente culinare unice.

Exista in Bucuresti, o serie de hoteluri care se adreseaza celor mai pretentiosi turisti sau oameni de afaceri. Bineinteles, costurile sunt la fel de ridicate precum standardele. Pentru o experienta unica, Hotelul Radisson Blue Bucuresti pune la dispozitie apartamentul regal “Regele Ferdinand si Regina Maria”, in care s-au cazat personalitati precum Madonna. Deoarece pretul acestei experiente depaseste 2.000 euro/noapte, nu multi sunt cei care se pot bucura de luxurianta imagine a acestei locatii.

In functie de obiectivul calatoriei in Bucuresti, ofertele hotelierilor pot satisface orice dorinte. Oamenii de afaceri gasesc o unitate de cazare perfecta la Crowne Plaza datorita celor 12 sali de conferinte, cei care vor un hotel cu prestigiu aleg JW Marriot. Daca decorul si ambianta sunt decisive, atunci Grand Continental de pe Calea Victoriei poate fi o alegere excelenta.

Daca pentru unii capitala inseamna orasul tuturor posibilitatilor, al luxului si al elegantei, al cazarii in hoteluri exclusiviste si conditii de 5*, pentru altii exista si reversul medaliei. O alta fata a Bucurestiului este ilustrata de hotelurile cu standarde mai joase. Desi numarul de stele ar trebui sa fie relevant doar pentru modernitatea si dezvoltarea unitatii, exista hoteluri in care acesta se reflecta, din pacate, si in lipsa curateniei sau in atitudinea personalului.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns