Facebook video: o nouă înfățișare


Suntem obișnuiți ca Facebook să aducă modificări periodice. Uneori este vorba de îmbunătățiri, alteori este vorba doar de design sau de mofturile lui Mark Z. Că Facebook-ul încearcă să fure pâine de la gură Youtube-ului nu mai este nicio surpriză. Algoritmii de afișare ai Facebook avantajează clipurile urcate direct pe platforma de socializare în detrimentul link-urilor de pe Youtube. Nu mai spun de șmecheria cu autoplay-ul pentru clipurile Facebook ce cresc artificial numărul de afișări.

Și iată că modul de redare al filmulețelor de pe Facebook s-a schimbat:

facebook video 2015

După cum se poate observa în captura de mai sus, odată ce dai click pe un video acesta se deschide separat. Cred că look-ul acesta este în teste din moment ce butonul de „like” apare de două ori. Tot ca o noutate vine și categoria de „more video” ce apare ca o bară sub video-ul deschis. Odată ce se termină clipul accesat se deschide următorul din lista de sub el (la Yotube măcar ai posibilitatea să decizi tu dacă vrei să pornească următorul filmuleț).

Indiferent ce schimbări mai face rețeaua lui Z., Facebook nu poate înlocui Youtube-ul, dar poate să pună probleme mari serviciului deținut de Google.

Loading


Lasă un răspuns