Iașul se pregătește să fie invadat de personajele de cinema. Balul Mascat Francofon, ediția a XII-a


Balul Mascat Francofon a ajuns la cea de-a XII-a ediție. Joi, 26 martie 2015, începând cu orele 20.00, în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași va avea loc o nouă ediție a proiectului Bal Mascat organizat de Asociația Studenților Francofoni din Iaș (ASFI).

Ca în fiecare an, ASFI marchează finalul lunii internaționale a francofoniei printr-un eveniment ce își propune să readucă la viață spiritul artistic și înclinația tinerilor pentru valorile culturale. Tema Balului, Personaje de Cinema, oferă participanților prilejul de a evada din cotidian pentru a intra în pielea personajului din filmul preferat. Pentru completarea ținutei, ASFI pune la dispoziție o varietate de măști, realizate de către voluntarii asociației, care pot fi achiziționate de la standul special amenajat în seara evenimentului. Atmosfera de cinema va fi conturată prin diverse activități pline de fast și magie.

Balul Mascat un eveniment prin care se doreşte promovarea valorilor francofoniei într-un cadru plin de istorie şi de manifestări artistice. Organizarea acestui bal se desfășoară la finele lunii internaționale a francofoniei, în fiecare an, pentru a contribui la consolidarea relaţiilor între studenţii ieşeni şi cei străini din spațiul francofon, susţinând astfel, dialogul intercultural.

„Ediția a XII-a a Balului Mascat demonstrează capacitatea proiectului de a se adapta la cerințele noilor generații. Este singurul eveniment anual de divertisment de genul acesta, care are loc într-o sală emblematică și istorică pentru centrul universitar din Iași. Anul acesta participanții vor intra în universul filmului. Cu toții avem cel puțin un personaj preferat și faptul că ni se oferă ocazia de a fi acel personaj pentru o seară este minunat. Pe 26 martie, toate personajele se adună la un loc. E un vis care devine realitate și pentru noi, organizatorii. Sperăm ca anul acesta cei peste 1000 de studenți, pe care îi așteptăm, să se bucure de muzică, de dans și de surprizele pregătite pentru ei” sunt declarațiile Alexandrei Popa, președintele Asociației Studenților Francofoni din Iași (ASFI)

balul mascat asfi

Loading


Lasă un răspuns