Lucrarile unor proiecte realizate cu fonduri europene sunt carpite dupa ce au cedat, desi inca nu au fost receptionate


Anul trecut, inaintea alegerilor locale pentru Primaria municipiului Iasi, Gheorghe Nichita a dat ordin strict ca macar o parte dintre lucrarile proiectului de modernizare a zonei culturale, istorice si turistice a Iasului sa fie gata.

lucrari_copou_modificari_1Anul trecut, inaintea alegerilor locale pentru Primaria municipiului Iasi, Gheorghe Nichita a dat ordin strict ca macar o parte dintre lucrarile proiectului de modernizare a zonei culturale, istorice si turistice a Iasului sa fie gata. Astfel s-a produs minuntea: in mai putin de o saptamana muncitorii au realizat ceea ce nu reusisera in mai mult de jumatate de an: sa finalizeze lucrarile la trotuarul de pe Bulevardul Carol I. Dar cum minunea nu tine prea mult, imediat ce s-a terminat de numarat voturile, lucrarile au si inceput sa cedeze: unele pavele s-au spar, trotuarul s-a surpat, iar gurile de canalizare s-au afundat.

Dovada ca lucrarile au fost executate in mare graba si fara prea multa atentie sunt muncitorii care miercuri, in jurul amiezei lucrau de zor la reparea stricaciunilor unei lucrari facute pe fonduri europene, lucrari pe care Gheorghe Nichita si echipa USL le-au ridicat in slavi, atat la alegerile din iunie, cat si la cele din decembrie, dar si de fiecare data cand a aparut ocazia.

Mentionam ca spre deosebire de alte cazuri, cand lucrarile au fost reparate din cauza spargerii acestora din cauza unor proiecte nerealizate la timp (cum ar fi schimbarea conductelor de apa), de aceasta data reparatiile sunt efectuate din cauza calitatii slabe a lucrarilor facute.

Echipa Agenda de Iasi se bucura de eforturile depuse de autoritati pentru a schimba Iasul si stim ca „lucrurile importante au nevoie de timp”, dar cum se face ca aceste lucrari trebuiau receptionate inca din primavara anului trecut si, desi nu au fost inca receptionate, acestea cedeaza?

(material scris pentru site-ul www.agendadeiasi.ro)

Loading


Lasă un răspuns