Mai dă-o-n mă-sa!


Captura Youtube
Captura Youtube

Săptămâna asta am început-o cu o greață de care prea repede nu reușesc să scap. De luni după-amiază, inclusiv acum, urmăresc diferite emisiuni și știri la TV, citesc articole din presă și tot nu reușesc să înțeleg ce naiba s-a întâmplat luni seară cu misiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic în care au fost implicați 7 medici.

Două persoane au murit pentru că locul accidentului a fost identificat prea târziu. În anul 2014, când fiecare smartphone are GPS,durează ore întregi să găsești un loc despre care ai coordonate de la una dintre victimele accidentului și asta pentru că STS-ul avea niște coordonate ce difereau de cele date de doctorul care a sunat în stânga și-n dreapta. STS-ul a ales să meargă pe mâna ecranului și nu pe coordonatele dictate prin telefon. A fost nevoie de un grup de localnici, în frunte cu pădurari, dar și de membri ai unul club off-road pentru a fi găsit locul accidentului, în timp ce specialiștii, fie că este vorba despre SMURD, ISU sau alte instituții, erau într-un cu totul alt loc.

Pe de-o parte se anunță că avem unul dintre cele mai bune sisteme în caz de catastrofă la nivel de eficiență și promptitudine, pe de altă parte avem un sistem care nu știe că comunice. E o contradicție, una care m-a scârbit.

La mai bine de 24 de ore de la accident nu a ieșit nimeni în față să-și asume vina.Nicio demisie, forțată sau de onoare. Nimic. Un accident și multe semne de întrebare.

Loading


Un răspuns la “Mai dă-o-n mă-sa!”

Lasă un răspuns