Categorii
Actualitate

Manipulare: o imagine, trei povești

Se ia o imagine cutremurătoare: o mamă și doi copiii atârnând în ștreang. Explicația În Siria , o mamă și doi copii , frații noștri în Hristos au fost spânzurați și expusi la rușine de musulmani doar pentru că sunt creștini. – infocrestin.com (13 iulie 2015). Pentru că nu am crezut asta, am încercat să sap după mai multe informații. O mamă musulamană și copiii ei au fost spânzurați de către budiști în Burma – Misinformed Mass (7 februarie 2015).

Până acum avem două povești asemănătoare, dar diferite: mama și copii uciși din cauza religiei. În primul caz ei sunt creștini din Siria și sunt asasinați de către musulmani; în al doilea caz ei sunt musulmani din Burma (Myanmar) și au fost executați de către budiști.

Doar că imaginea nu face altceva decât să manipuleze. Nu este vorba nici de creștini, nici de musulmani, cum nu s-a întâmplat în Siria, nici în Burma. Da, este vorba despre o crimă: o mamă și-a ucis copiii, apoi s-a sinucis. S-a întâmplat în Madhya Pradesh (în India). Sunt mai multe detalii și imagini pe Daily Bhaskar (24 ianuarie 2015).

Nu voi înțelege animozitatea religioasă și de ce este nevoie să-i demonizezi pe cel de altă religie.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

2 răspunsuri la “Manipulare: o imagine, trei povești”

Asta este riscul cu „presa” descentralizata, unde fiecare scrie ce vrea, unde vrea, fara sa fie tras la raspundere… orice informatie pe care o gasesti trebuie sa o tratezi cu rezerve si sa incerci sa o verifici si din surse alternative (ideal mai credibile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image