Categorii
Atitudine

Matematica deputaților. O chestiune de bun simț

1+1=2, iar 50=72. Nu e nici o problemă matematică, e o problemă politică, iar problema politică este una de bun simț.

Citesc, zilele acestea, că o moțiune simplă a fost respinsă de Camera Deputaților. Nimic ciudat. Moțiuna era intitulată „CFR Marfă – Cronica altei privatizări eșuate”. Interesant: nea Gruia Stoica e băiat deștept, a luat vagoane de la CFR Marfă ca fier vechi, le-a vopsit și le folosește pentru GFR (Grup Feroviar Român). Din asta omul face business și este cotat, la ultimul clasament Forbes, printre cei mai bogați români. Nenea ăsta s-a jucat de-a privatizarea, iar băieții deștepți l-au ajutat. După ce nenea Stoica a văzut toate documentele ce-l interesau și a aflat tot ce a avut de aflat despre CFR Marfă, omul își poate vedea de GFR-ul său fără probleme. Nu e decât o chestiune de timp ca CFR Marfă să fie îngropat, nu doar declarat mort, dar deasupra mormântului să se înalțe falnică floarea numită GFR.

matematica deputatilorAm făcut o paranteză cam lungă, dar revin la matematica bunului simț:

– 72 deputați PDL și PPDD inițiază o moțiune simplă;
– 224 deputați votează împotrivă
– 19 deputați se abțin, iar 50 votează „pentru”.

În cel mai bun caz, 50 = 50, dar 50 = 72, cum nici măcar 50+19 (în caz că unii s-au răzgândit) nu este egal cu 72. Teoretic, dacă 19 se răzgândeau, 3 deputați tot nu ies la socoteală. Dacă nici măcar inițiatorii unei moțiuni nu se prezintă la vot sau nu votează pentru ceea ce au semnat, e clar cine ne conduce. Cum 50 nu-i totuna cu 72, la fel PDL+PPDD nu-i Opoziție. E ca la Caragiale: avem Opoziție, dar ne lipsește cu desăvârșire.

A doua chestiune: Camera Deputaților numără 395 de membri. Numărul de voturi la moțiune a fost de 293. Vreo 102 deputați dau cu minus, dar nu și pe statele de plată.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image