Nu te lăsa păcălit! Scam-uri (8)


Adresa ta de e-mail nu îți este întotdeauna cel mai bun prieten. Zilnic verifici inbox-ul să vezi ce mai este nou, fie că aștepți mail-uri de la cineva important, fie că ești abonat la noutățile de pe site-uri și blog-uri. Dar se întâmplă ca unele mail-uri să păcălească filtrele și în loc să ajungă în spam să ajungă în inbox. Dar nu e vorba doar de mail-uri de tip spam, ci mai grav, de tip scam.

A fraudulent scheme performed by a dishonest individual, group, or company in an attempt obtain money or something else of value. Scams traditionally resided in confidence tricks, where an individual would misrepresent themselves as someone with skill or authority, i.e. a doctor, lawyer, investor. After the internet became widely used, new forms of scams emerged such as lottery scams, scam baiting, email spoofing, phishing, or request for helps. These are considered to be email fraud. Also see phishing, scheme.

Cerere de colaborare
Gloria Belotti <wellse@tiscali.co.uk>

bună
Eu sunt Consultant financiar doamna Gloria BELOTTI si vin prin această scrisoare solicitarea de ajutorul tău şi colaborare pentru investiţii de capital financiar a clientului văduvă care are ambiţia legitim să investească în sectoarele promiţătoare cum ar fi:

-Regenerabile de energie
-Import şi export
-Turism
-Real estate (Ehpads şi altele)
-Transport…

Într-adevăr, am găsit profilul tău, atunci când caută pe net şi am de gând să beneficieze de experienţa dumneavoastră şi personalitatea ta pentru a reuşi acest proiect de investiţii.

Te implor atât de amabilitate dacă aveţi un proiect în unul dintre domeniile de mai sus pentru a răspunde la mine lăsându-mi detaliile personale pentru o discuţie la oral la acest subiect pentru a şti cum trebuie să ne ia.

Cele mai bune complimente;
E-mail: gloriabelotti11@yahoo.com

Loading


Lasă un răspuns