Bijuteriile au fost si sunt apreciate pentru frumusetea pe care ne-o dau de fiecare data cand le purtam si din aceasta cauza, femeile si le doresc atat de mult. De-a lungul timpului acestea au evoluat de la bijuterii simple, la modele sofisticate pe care sunt aplicate pietre pretioase sau semipretioase si care le ofera un aspect si mai spectaculos.

De exemplu, o pereche de cercei argint cu pietre va fi o alegere inspirata pentru eveniment mai select, insa o pereche de cercei cu onix va fi mai mult decat o alegere perfecta. Onixul este una din cele mai frumoase pietre, este o varietate de calcedonie de culoare neagra, despre care in general se spune ca protejeaza de energiile negative venite din exterior. Cu o istorie bogata, acesta piatra a avut o multime de semnificatii. Daca la inceput era asociata cu fortele raului si cu moartea, treptat semnificatia acestei pietre s-a schimbat si inceput sa devina din ce in ce mai apreciata. Acum, este considerata ca fiind o piatra cu multe beneficii si efecte terapeutice asupra organismului.

Culoarea neagra i-a oferit acestei pietre numeroase semnificatii si interpretari. De exemplu, in Extremul Orient, mai ales in Egipt, India si Persia, era asociata cu moartea si raul. In locurile unde negrul era asociat cu pamantul fertil, onixul a fost apreciat. Aceasta piatra se mai folosea in prevenirea deochiului si pentru a ameliora durerile nasterii. In Europa, onixul a fost asociat cu doliul. Era o piatra privita cu mult scepticism si se credea ca este o piatra a nemultumirii si care aduce ghinion si cosmaruri.

Cu timpul insa, aceste semnificatii si conotatii negative au fost indepartate de moda care impunea purtarea bijuteriilor cu pietre. Astfel, onixul a ajuns sa fie o piatra din ce in ce mai apreciata, cu ajutorul careia se confectionau brose, inele si medalioane. Moda victoriana, a pietrelor intunecate si a bijuteriilor sobre a adus onixul in atentia lumii, si astfel importanta si frumusetea acestei pietre a inceput sa se raspandeasca in intreaga Europa.

Astazi, onixul este o piatra cautata datorita efectelor terapeutice pe care le are asupra organismului. Se spune ca aceasta ajuta la asimilarea vitaminei B si E, protejeaza oasele, muschii, pielea si dintii. Onixul ajuta la oxigenarea plamanilor si este un bun tonifiant al maduvei oaselor. De asemenea, este considerat o bijuterie norocoasa pentru cei din zodia Leului si este piatra lunii februarie.
Putem observa ca de-a lungul timpului acesta piatra a avut o istorie bogata si diferite semnificatii care i-au fost atribuite. Azi, multi dintre noi nu isi aleg bijuteriile in functie de aceste semnificatii si o pereche de cercei de argint cu pietre pretioase sau semipretioase, nu reprezinta o achizitie pentru avea la indemana o piatra cu efecte terapeutice. Acum bijuteriile sunt mai mult decat atat, sunt accesorii care ne completeaza tinuta, care ne fac sa ne simtim mai increzatoare, sa fim mai frumoase si mai stralucitoare, iar pietrele din care sunt confectionate le dau si mai multa sclipire.

Vezi aici câteva oferte cu bijuterii cu pietre onix

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns