situatia-dramatica-judetul-botosaniCostica Macaleti, prefectul de Botosani are mari probleme de cand judetul a cazut prada zapezilor. Luni 8 din cele 9 drumuri nationale din Botosani erau inchise din cauza zapezii.Marti pe 4 din drumurile nationale s-a reluat circulatie, asta in conditiile in care drumarii botosaneni au primit spirijinul colegilor din Iasi, Suceava, Bacau, ba chiar si Vrancea. Marti dupa-amiaza inca erau inchise urmatoarele drumuri nationale.

– DN24C Santa Mare – Stefanesti – Manoleasa – Radauti Prut;
– DN29 Botosani – Ungureni – Saveni – Avrameni – Manoleasa;
– DN29A Dorohoi – Darabani – Radauti Prut;
– DN29D Botosani – Trusesti – Stefanesti.

O tanara de 16 ani din comuna Paltinis a murit inghetata

Din aceasta cauza mii de botosaneni sunt izolati de restul lumii. Localnicii din zonele sinistrate se plang ca autoritatile nu au raportat la timp situatia si incearca sa musamalizeze adevarata stiuatie. Luni dimineata locuitorii din comuna Paltinis au facut o descoperire macabra: trupul unei adolescente de 16 ani a fost gasit sub zapada. Tanara se pornise sambata sa mearga intr-un sat vecin, dar a inghetat de frig.

Orasul Saveni se pregateste de Apocalipsa de pe 21 decembrie

In orasul Saveni (9.000 de locuitori) situatia se prezinta ca intr-un film apocaliptic: bancomatele au ramas fara bani, in galantarele magazinelor nu se mai gasesc produse, painea a devenit un lux. Daca drumurile nu se deschid circulatiei, situatia va fi dramatica. Din Saveni nu iese, dar nici nu intra nimic.

Savinenii se gandesc cu groaza cu daca autoritatile nu iau masuri, nu vor avea cu ce face masa de Sarbatori.

Una dintre cele mai mari firme din judet da in judecata Prefectura

Firmele din zona orasului Saveni se plang ca au pierderi de ordinul sutelor de mii de euro. Fabricile de confectii se plang ca nu nici nu pot primi marfa, nici nu pot trimite produsele finalizate, iar colaboratorii externi ii ameninta cu penalizari.

Una dintre cele mai mari firme din judet, Lacto Solomonescu, unul din liderii de pe piata de produse lactate, ameninta ca da in judecata Prefectura. Dumitru Solomonescu, patronul firmei Lacto solomonescu, este blocat de cinci zile in dreptul localitatii Ungureni. Acesta nu poate ajunge nici la Vlasinesti, unde are ferma si farbica de produse lactate, dar nici la Botosani, unde locuieste. Sotia acestuia, Carmen Solomonescu, administratorul firmei, se plange ca prefectul nu le-a aprobat cererea de protest in fata instituitiei pe motiv ca … trebuie inaintata personal, asta in care conditiile in care si ea a fost blocata, in satul Iacobeni. Cei doi vor sa dea Prefectura in judecata pentru ca din cauza drumurilor blocate ei inregistreaza pierderi imense. „Autoritatile nu au facut absolut nimic pana acum. Avem cisterne cu lapte si camioane cu marfa care stau blocate de miercurea trecuta. Pierderile pe care le inregistram sunt considerabile. Hipermarketurile unde livram marfa ne aplica penalitati enorme pentru orice zi de intarziere. Platim absolut degeaba taxe de drum si impozite. Autoritatile nu ne ajuta cu nimic si nu ne ramane decat sa dam in judecata administratorii drumurilor pentru a ne recupera pagubele”, a declarat Carmen Solomonescu.

Sotii Solomonescu au contactat si alti afaceristi din zona care sufera pierderi din cauza drumurilor blocate si impreuna semneaza o petitie pe care o vor inainta premierului Victor Ponta.

Cu Contac la puscarie s-au inzapezit drumurile

Botosanenii rad de propria soarta: in alti ani au fost zapezi si mai mari, dar daca fostul presedinte al Consiliului Judetean Constantin Contac a fost bagat dupa gratii, nu mai are cine sa scoata la strada utilajele pentru deszapezire. Firma Construct Com SRL castiga toate licitatiile organziate de Dirctia Judeteana de Drumuri si Poduri Botosani desi detine doar doua camioane si un autoturism. In schimb, Constrcut Com SRL, administrata de Ioan Andrici, incheia contracte de inchiriere de utilaje de la firma Transporturi Auto SA, la care actionar majoritare este Constantin Contac.

(Material scris pentru www.agendadeiasi.ro)

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns