Subiectul energiei regenerabile este din ce in ce mai presant, nu doar datorita cresterii preturilor la combustibili, ci si datorita constientizarii din ce in ce mai acute a limitarii resurselor noastre energetice. Masinile electrice sustenabile nu mai sunt un vis, Tesla facand pasi mari in aceasta directie, iar programele de energie regenerabila, solare sau eoliene sunt din ce in ce mai multe si mai mari ca si aport total. Suntem dependenti de energie, mereu vom fi, insa trebuie sa ne gandim si la ziua de maine si la zilele ce ii urmeaza, iar investitia intr-un sistem de panouri solare se numara, intr-adevar, printre principalele optiuni pentru un viitor sigur.

Trebuie sa profitam de ce avem in jur, de lucrurile gratis, in primul rand, si interminabile, in al doilea. Soarele nu va disparea prea curand (poate in cateva milioane de ani, dar rezolvam cate o problema pe rand) iar vantul oricat de aprig s-ar simti uneori pe piele, nu pleaca nicaieri. Nu e vorba doar de salvarea mediului, de ursi polari si calotele care se topesc din cauza combustibililor fosili, nu e vorba nici de cat de periculoasa e energia nucleara, e vorba de utilizarea energiei solare, de energia eoliana, de cateva panouri solare sau de o turbina de vant ce iti ofere tot aportul energetic de care are nevoie casa ta.

Insa, chiar daca nu iti ofera independenta energetica completa, un sistem de panouri solare poate sa iti ofere destula energei incat sa iti scazi facturile considerabil. Iar pentru panouri solare platesti o singura data, nu in fiecare luna. De fapt, in fiecare luna, acestea iti dau banii inapoi, mai mult sau mai putin. Chiar daca e toamna, iarna, primavara sau vara, panourile solare functioneaza, inmagazineaza caldura, vara mai multa si in mijlocul iernii mai putina, dar ideea este ca nu sunt produse sezoniere cum cred multi.

Panourile solare fotovoltaice sunt folosite chiar si pentru incalzirea apei, exista sisteme create special pentru acest lucru. La e-acumulatori.ro gasesti atat sisteme solare complete cat si panouri solare individuale, iar pe langa acestea ai la dispozitie si diferite modele de turbine eoliene. Viziteaza site-ul pentru mai multe detalii si ia decizia potrivita pentru un viitor mai bun.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns