bogdan federeac la piatra neamtVinerea trecută, 13 iunie 2014, de la orele 19.00, am participat la seara de poezie „Poezia ca și cântecul” la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” din Piatra Neamț. Mai bine de două ore au citit Rita Chirian (Sibiu), Dan Mircea Cipariu (București), Dan Coman (Bistrița Năsăud), Paul Gorban (Iași), Claudiu Komartin (București), Radu Vancu (Sibiu), Ioan Radu Văcărescu (Sibiu), George Vulturescu (Satu Mare), Vlad A. Gheorghiu (Iași), Tudor Cicu (Buzău), Ștefan Lujinschi și Delia Tărcăoanu (Piatra Neamț), cantautorul Florin Săsărnam (Bistrița Năsăud) și, cu voia dumneavostră, Bogdan Federeac (Iași). Moderatorul evenimentului a fost Adrian Alui Gheorghe și a avut o idee bună: fiecare poet trebuia să îl prezinte pe următorul. Pe mine mă puteți urmări în înregistrarea de mai jos la minutul 38. De prezentat m-a prezentat Claudiu Komartin:

„Bogdan este unul din oamenii foarte talentați din Iași pe care îi urmăresc de ceva vreme, ne-am cunoscut cu un an și jumătate în urmă, când am primit și cartea lui de debut, o carte plină de merite care mă obligă și cred că îi obligă pe toți cei care urmăresc cele mai proaspete cărți apărute în poezia românească să fie atenți, să fim atenți la destinul acestui poet imprevizibil și care are o calitate pe care și-o păstrează, chiar și aproape la doi ani după debut, naturalețea și un tip de ingenuitate pe care foarte puțini dintre tinerii poeți o mai au.”

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

2 comentarii la „Poezia ca și cântecul – Seară de poezie (13.06.2014), Piatra Neamț. Cum a fost

Lasă un răspuns