Pregătiri de drum întins


pregatiri de drum intinsPrimăvara dă deja câteva semne, e adevărat, mai timide, dar iarna nu poate ține la nesfârșit. Și, automat, mă gândesc că se apropie Paștele și vreau și va trebui să fac voiajul drag mie, acela de a merge acasă. Dacă în ceilalți ani nu îmi puneam mari probleme, din vară situația s-a mai schimbat puțin. Din Sibiu la Săveni sunt aproape 450 de kilometri pe care îi parcurgi în minim 7 ore (la o viteză medie de circa 60 km/h); ai de traversat și niște munți, nu mai este la fel de simplu ca de la Iași la Săveni, când varianta cea mai la îndemână era să urc în tren și toate se rezolvau. Dacă la Crăciun am fost puțin mai imprudenți și ne-am asumat un risc de a porni la drum cu mașina care avea cauciucurile uzate, situația nu se va mai repeta pentru că am văzut o dată cum este să circuli în condiții de iarnă cu niște anvelope în care nu aveai încrede. La Paște nu se va mai pune problema condițiilor de iarnă, dar e clar că trebuie să schimbăm cauciucurile, să nu le mai folosim pe cele de anul trecut. Mai ales că va veni și vara și plănuim să mergem în concediu cu mașina. Iar vara temperaturile vor fi mari, asfaltul fierbinte și nu ne putem asuma riscul să lăsăm cauciucurile să se topească pe șosele. De aceea anvelopele de vară sunt obligatorii. Dacă îți iei anvelope de la Acvila Romania ai posibilitatea de a vorbi cu un consultant care să te ajute să alegi varianta cea mai bună care să se plieze pe nevoile tale.

Există mereu o întrebare pe buzele celor care trebuie să îți schimbă anvelopele: cauciucuri noi sau second-hand.  Și atunci, de ce cauciucuri noi? De la Continental sau de la Michelin?  Păi….

 • Cresc aderența și odată cu aderența tracțiunea devine mai bună, crește eficiența, dar și durabilitatea
 • Îmbunătățesc manevrabilitatea
  – siguranță
  – confort
  – viteză maximă
 • Scad distanța de frânare și automat scade riscul de accident
 • Previn aquaplanarea (au aderență pe carosabilul umed și siguranță la rulare pe ploaie)
 • Control mai bun pe gheață (oprire fără derapaj)

Toate acestea sunt chestiuni logice, la care ar trebui să ne gândim bine: un set de cauciucuri mai ieftine sau unul sigur? Cred că toți ne dorim să ajungem din punctul A în punctul B mai repede dar, la fel, toți ne dorim să ajungem din punctul A în punctul B și nu la morgă sau la spital.

Loading


Lasă un răspuns