Relaxarea in bucatarie


Luna mai si inceputul lunii iunie cred reprezinta cele mai aglomerate perioade din an. Pentru mine sunt mai pline decat alte perioade cunoscute pentru aceasta calitate, cum ar fi perioada Pastelui sau cea a Craciunului. Asta se intampla si pentru ca la mijlocul lunii este ziua mea de nastere, dar si pentru ca, de fiecare data, sunt tot felul de evenimente care se suprapun. De obicei este vorba de job-uri; cand lucram in presa, era vorba de alegeri (in 2012 era vorba de alegerile locale si de nebunia cand lucram in presa si eram implicat in campania electorala), anul acesta s-a suprapus cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu si, in mod special, de Sibiu Bookfest Festival (Strada cu Carti) din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, editia 2015. In plus, in fiecare an coincide cu Zilele Eminescu de la Botosani. Din cauza FITS anul acesta a trebuit sa dau skip invitatiilor de a participa la lecturile de la Piatra Neamt si Botosani cu ocazia Zilelor Eminescu.

Si ce poate face un barbat ca mine imediat ce vrea sa se destreseze intr-o sau dupa o perioada aglomerata? Se ascunde in bucatarie. Inca de copil mi se parea bucataria un fel de laborator al alchimistului. Bineinteles, alchimisul era mama, iar bucataria era locul unde principiile din chimie se aplicau 100%: in bucatarie nimic nu se pierde, nimic nu se arunca, totul se transforma.

Ca sa reusesti sa faci ceva in bucatarie trebuie sa ai pasiune. In afara de pasiune trebuie sa mai ai ingredientele necesare (oricum, in bucatarie exista mereu loc de improvizatie). Dar cel mai important este sa ai ustensilele necesare. Nu poti face o friptura buna daca nu ai o tava corespunzatoare, la fel cum nu poti face mai nimic daca nu ai cutite bune si ascutite. Ca sunt din ceramica sau din inox, nu conteaza atat de mult, important este sa fie comode atunci cand le tii in mana si sa taie atunci cand le folosesti. Un set cutite de bucatarie bun nu costa o avere, dar face toti banii. Homex.ro, spre exemplu: comercializeaza o gama larga de produse necesare intr-o casa (nu doar accesorii si ustensile pentru bucatarie), comercializeaza doar produse de o calitate superioara, ofera si garantie de retur de 14 zile, garantia este de minim 30 de zile pentru toate produsele, iar transportul este gratuit daca faci cumparaturi ce depasesc un anumit plafon. Revenind, cutitele, tigaile sau tacamurile nu sunt consumabile: faci o investitie si le ai o perioada destul de lunga de timp. Important este sa ai si grija de ele, sa le folosesti cu atentie si sa le cureti dupa fiecare utilizare.

Bucataria nu este doar pentru femei, la fel cum nu este doar pentru initiati. Traim in anul 2015 si avem acces continuu la informatie. Oricand putem suna pe cineva sa punem intrebari despre o reteta sau sa cautam pe internet cum sa o facem. Un crap de Dunare gatit dupa gustul pescarilor nu a fost niciodata mai simplu de facut 😉

Loading


Lasă un răspuns