produse bio1Uneori, pentru a afla ceea ce se intampla cu adevarat intr-o tara, nu trebuie sa urmaresti site-urile sau televiziunile de stiri, ci publicatiile umoristice si asta pentru ca mass media are patroni si in niciun caz nu este impartiala, in timp ce umorul este liber  (chiar daca exista un finantator). De Paste, in timp ce televiziunile vorbeau despre hypermarket-uri pline si costurile cosurilor de cumparaturi, imediat dupa Paste site-urile umoristice comparau sarbatoarea cu tentativa de sinucidere la romani. Si acesta este un fapt real, mult mai grav decat ceea ce se prezinta in mass media: romanii nu au limita si pentru ca sunt saraci cumpara produse ieftine si foarte ieftine, de cele mai multe ori de calitate inferioara care pot pune probleme sanatatii. Si asta se intampla din cauza educatiei. Ca asa suntem noi, doar nu o sa cumperi produse naturiste, cand poti cumpara chinezarii din piata sau din bazar. Asta este o dovada ca suntem inconstienti, ca nu stim sa avem grija de noi.

Si mi se pare comic. Pentru ca batranii traiau intr-un mod anume, foarte apropiati de natura, in comuniune, as putea spune, cu natura. Apoi li s-a spus ca nu este bine. Cei care au copilarit la inceputul anilor 1990 au aflat ca nu e bine cum au trait batranii, ca bune sunt produsele din magazine, apoi cele din hiper si supermarket-uri. Acum, cand ne confruntam cu tot felul de probleme, mai ales de sanatare, redescoperim ca batranii avea dreptate, ca asa au supravietuit oamenii de-a lungul mileniilor, cu produse naturiste. S-a uitat, de exemplu, de alifia de galbenele care trateaza arsurile si a fost inlocuita cu un extract chinezesc fabricat pe nu stiu ce vapoare. Redescoperim acum alimentele bio si ne dam seama ca sunt mai scumpe decat cele de pe rafturile magazinelor multinationale.

Pe Bioportal.ro, spre exemplu, gasesti un altfel de supermarket, unul complet pentru sanatatea intregului organism, cu produse naturale si produse bio care te ajuta sa iti mentii sanatatea si care te ajuta sa previi si sa tratezi bolile secolului XXI pe baza principiilor exclusiv naturale. Unii fac misto de tipurile de barbati pe care ii gasesti la rafturile cu produse bio, dar indiferent ca sunt hipsteri, ca sunt trimisi de neveste sau ca e vorba de grasunii care vor sa slabeasca, sunt oameni care pun pret pe sanatatea lor.

produse bio2

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns