România Dosarelor X


Sfârșitul de săptămână poate veni cu surprize și revelații. În această sâmbătă am ajuns pe punctul de a crede că România e un platou de filmare pentru un nou sezon din Dosarele X. Știu că Libertatea și Cancan nu sunt tocmai cele mai de încredere surse de informare, dar când citești:

  • Accident rutier desprins din „Dosarele X”! Poliţistă din Mehedinţi, găsită în stare gravă, în portbagajul automobilului. La volan nu era nimeni (Libertatea)
  • „Alo, ambulanta? A inviat mortul”. Clipe terifiante la un priveghi din Vrancea. Martorii sunt ingroziti (Cancan)

începi să vrei să crezi că totul s-a întâmplat cum este descris în titlu.

Despre accidentul din Mehedinți Libertatea scrie: Femeia a fost găsită de salvatori în poziţie ghemuit, în stare de inconştienţă, în portbagajul unui Volkswagen Golf. Lângă femeie a fost descoperit şi pistolul din dotare cu muniţia aferentă, aceasta fiind îmbrăcată civil. Haionul autoturismului Golf a fost găsit întreg, tras peste portbagaj. Cei de la ISU presupun că femeia a ajuns în portbagaj în urma impactului. Of! S-a dus misterul și senzaționalul știrii.

Cei de la Cancan vin și cu intriga și cu suspansul: Desi alti medici constatasera deja decesul, oamenii prezenti la un priveghi, in judetul Vrancea, au chemat din nou ambulanta, in urma unei intamplari stranii. Moarta si-a pus mainile-n cap, iar toti cei de fata au ramas socati. Sevastita Crivat, o femeie de 56 de ani din satul Ciuslea, judetul Vrancea, a decedat luni, medicii eliberand un certificat de deces in acest sens. Joi, insa, verisoara femeii a chemat ambulanta, pentru ca… A inviat mortul. Cum adică a înviat mortul? “Şi-a luat mainile de pe piept şi le-a pus sub ceafa.”, a fost marturia femeii care a chemat ambulanta. Hmm, pare pe bune, oare nu era moartă de tot? Medicii care au ajuns să vadă dacă a vorba de un caz de zombi sau de înviere au concluzionat sec: „Din cauza starii de putrefactie in care a intrat, s-a umflat si a departat mainile de pe abdomen. Cand am fost sunati, ne-au spus ca si-a pus mainile dupa cap. Ar fi trebuie sa fie vorba despre un fel de zombi!”.

Și ar fi fost atât de mișto ca….. dar nu: România Dosarelor X este doar în mintea jurnaliștilor aflați în goana după trafic și în capul nostru, al cititorilor care doresc să condimenteze banalul cu un strop de senzațional.

 123 total views


Lasă un răspuns