Sfârșitul de săptămână poate veni cu surprize și revelații. În această sâmbătă am ajuns pe punctul de a crede că România e un platou de filmare pentru un nou sezon din Dosarele X. Știu că Libertatea și Cancan nu sunt tocmai cele mai de încredere surse de informare, dar când citești:

  • Accident rutier desprins din „Dosarele X”! Poliţistă din Mehedinţi, găsită în stare gravă, în portbagajul automobilului. La volan nu era nimeni (Libertatea)
  • „Alo, ambulanta? A inviat mortul”. Clipe terifiante la un priveghi din Vrancea. Martorii sunt ingroziti (Cancan)

începi să vrei să crezi că totul s-a întâmplat cum este descris în titlu.

Despre accidentul din Mehedinți Libertatea scrie: Femeia a fost găsită de salvatori în poziţie ghemuit, în stare de inconştienţă, în portbagajul unui Volkswagen Golf. Lângă femeie a fost descoperit şi pistolul din dotare cu muniţia aferentă, aceasta fiind îmbrăcată civil. Haionul autoturismului Golf a fost găsit întreg, tras peste portbagaj. Cei de la ISU presupun că femeia a ajuns în portbagaj în urma impactului. Of! S-a dus misterul și senzaționalul știrii.

Cei de la Cancan vin și cu intriga și cu suspansul: Desi alti medici constatasera deja decesul, oamenii prezenti la un priveghi, in judetul Vrancea, au chemat din nou ambulanta, in urma unei intamplari stranii. Moarta si-a pus mainile-n cap, iar toti cei de fata au ramas socati. Sevastita Crivat, o femeie de 56 de ani din satul Ciuslea, judetul Vrancea, a decedat luni, medicii eliberand un certificat de deces in acest sens. Joi, insa, verisoara femeii a chemat ambulanta, pentru ca… A inviat mortul. Cum adică a înviat mortul? “Şi-a luat mainile de pe piept şi le-a pus sub ceafa.”, a fost marturia femeii care a chemat ambulanta. Hmm, pare pe bune, oare nu era moartă de tot? Medicii care au ajuns să vadă dacă a vorba de un caz de zombi sau de înviere au concluzionat sec: „Din cauza starii de putrefactie in care a intrat, s-a umflat si a departat mainile de pe abdomen. Cand am fost sunati, ne-au spus ca si-a pus mainile dupa cap. Ar fi trebuie sa fie vorba despre un fel de zombi!”.

Și ar fi fost atât de mișto ca….. dar nu: România Dosarelor X este doar în mintea jurnaliștilor aflați în goana după trafic și în capul nostru, al cititorilor care doresc să condimenteze banalul cu un strop de senzațional.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns