Gabriel Garcia Marquez în 2009
Gabriel Garcia Marquez în 2009

Chiar dacă scriitorii lasă în urma lor ceva veșnic și numele lor rămâne cunoscut, prin viață sunt trecători.

Joi, 17 aprilie 2014, Gabriel Garcia Marquez a murit la vârsta de 87 de ani. De ani de zile sănătatea îi era precară, iar potrivit presei, încă din anul 1999 suferea de demență. Gapo, așa cum era cunoscut în cercul de scriitor Marquez, s-a impus în literatură prin romanul Un veac de singurătate, emblematic pentru realismul magic.

Romane precum Un veac de singurătate (1967) sau Toamna patriarhului (1975) i-au adus Nobelul pentru literatură (1982), iar altele precum Amintirea curvelor mele triste (2004) sau Despre dragoste și alți demoni i-au adus simpatia tinerilor.

Probabil că știrea morții lui Gabriel Garcia Marquez este una dintre puținele breaking news-uri care au în prim-plan un scriitor; păcat că doar la moartea unuia este așa.

Știrea asta vine la două zile după cea a morții Ninei Cassian (89 de ani), cea supranumită „cea mai atrăgătoare femeie urâtă din istoria română”, atât de atrăgătoare încât Marin Preda și Ion Barbu au tânjit și suferit după ea.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns