Sfântul care te ajută în IT


sfantul efrem cel nou itGăsesc un articol de anul trecut pe site-ul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care m-a lăsat mască: eu credeam că Biserica este oarecum restrictivă în ceea ce privește tehnologia și progresul în general, dar aflu că există un sfânt, Efrem cel Nou din Nea Makri care are un hobby mai ciudat: să ajute oamenii când au probleme cu calculatoarele, fișierele și programele informatice.

Porțiunea asta din „Viața, arătările, minunile, acatistul și paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, Grabnicul Ajutător și Marele Făcător de minuni„, mi se pare cea mai grăitoare:

„De fiecare dată, programul deschidea fișierul în aceeași secțiune, se bloca, iar apoi se închidea imediat. În această situație nu exista decât o singură soluție: să revină la etapa în care fișierul se afla dimineață (fișierul fusese salvat pe un disc extern). Dar în această variantă, ar fi pierdut o zi întreagă de muncă.

Această persoană și-a adus aminte că Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri l-a mai ajutat o dată tot într-o problema informatică (diferită de aceasta), care părea tot așa, fără ieșire. Așadar, s-a rugat și acum Sfântului Efrem cel Nou și a făcut de trei ori Semnul Sfintei Cruci peste computer.

Spre marea sa uimire, nu numai că a reușit să deschidă fișierul, ci a putut să șteargă integral secțiunea coruptă. Astfel, și-a salvat întreaga zi de muncă și s-a convins încă o dată de marea putere făcătoare de minuni a MARELUI MUCENIC din Nea Makri, putere care se răsfrânge nu numai asupra bolilor, primejdiilor, proceselor, actelor, ci și asupra calculatoarelor, fișierelor și programelor informatice.”

Dată viitoare când aveți probleme cu calculatorul nu mai apelați pe la vecini sau cunoștințe nepricepute, rugați-vă și sfinții vă vor ajuta.

Loading


2 răspunsuri la “Sfântul care te ajută în IT”

  1. Asa este, Sfantul Efrem cel Nou ma ajuta si pe mine de fiecare data cand am probleme cu calculatorul la serviciu. Si acesta e unul dintre cele atat de fff marunte lucruri pe care le face, pentru ca face minuni mult mai mari.

Lasă un răspuns