Îmi place să fiu informat, să fiu la curent cu știrile și noutățile din varii domenii, dar câteodată nu mai știu de unde să le culeg. Nu voi bate piatră că toate știrile sunt proaste sau prost-scrise, că nu mai există jurnalism că nu este așa: am lucrat și eu în presă, am colaborat cu presa locală, dar și cu cea națională, știu cum arăta textul pe care îl trimiteam și cum apărea el publicat în ziar sau pe site; deseori trimiți textul curat, dar în urma intervențiilor pe care le fac superiorii, te trezești cu greșeli, uneori flagrante. Atunci lumea citește textul publicat cu numele tău și zice „Bă, ce agramat este Icsulescu, pune virgula între subiect și predicat”, dar cel care citește nu știe că virgula aceea e posibil să fie pusă de redactorul-șef sau de cel ce s-a ocupat de text înainte de machetare. Dar acestea sunt detalii.

Spuneam mai sus de setea mea pentru informații, iar uneori mă urăsc pentru asta: în loc să rețin informații utile din jurul meu, mă trezesc că rețin tot felul de rahaturi pe care le-am citit dimineața la cafea.

Duminică dimineață, cafeaua făcută, încep ritualul: deschid câteva site-uri, încep să citesc, intru de pe un blog pe altul, văd câteva link-uri interesante pe rețelele de socializare și, la un moment dat, încerc să intru pe site-ul celor de la Realitatea. Chrome-ul îmi spune că e pericol de programe malware. Pentru că nu am vrut să mă risc, am tras următoarea concluzie: Știrile dăunează grav calculatorului tău! 

realitatea net malware

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns