Cei „35.000” de particpanţi la mitingul USL din Piaţa Unirii

Weekend plin, două mitinguri electorale la Iaşi, mii de oameni veniţi în Capitala Moldovei pentru a-l aplauda sau pentru a-l huidui pe Traian Băsescu, pentru a mânca un mic şi a bea o bere, autobuze RATP folosite pentru a aduce la Iaşi participanţii la miting de la Ţărănoia, bani cheltuiţi – mulţi bani cheltuiţi.

Din sursele de la faţa locului am aflat că participanţii la mitingul USL din Piaţa Unirii au primit de la organizatori câte 50 RON, un mic, o bere şi eventual câte un tricou. Nici participanţii la mitingul pro-Băsescu din Piaţa Palat nu au venit doar din dragoste pentru preşedintele suspendat: au primit câte 100 de RON şi o pungă cu mâncare (mezeluri, legume şi câte o pâine). Dacă PDL-ul a anunţat că se aşteptau să vină 20.000 de oameni, iar USL, în timpul mitingului, a anunţat că sunt 35.000 de oamni (afirmaţia îi aparţine deputatului Relu Fenechiu, cel ce se ocupă de campania USL-ului pentru referendum) putem trage concluzia că PDL a pregătit 2.000.000 RON pentru a plăti oamenii veniţi la miting iar USL-ul 1.750.000 RON. Nu punem la socoteală banii pentru transport, combustibil, plata artişitlor care au cântat, scenă, sonorizare şi alte cheltuieli. 3.750.000 RON cu un salariu mediu net de circa 1.400 RON=> peste 2.670 de salarii medii.

Cei „20.000” de participanţi la mitngul PDL din Piaţa Palat

Euro a trecut de 4.6 RON, Europa se uită chiorâş la noi, iar clasa politică aruncă bani în stânga şi-n dreapta. Partea bună? Nici la mitingul PDL, nici la cel USL nu au fost atâţi oameni cât au fost anunţaţi deci s-au făcut economii substanţiale. Domnilor, dacă vă veneau 55.000 de oameni la ambele mitinguri, de unde scoteaţi banii să-i plătiţi?

Indiciu: orice investiţie trebuie recuperată, orice ban cheltuit în campanie trebuie să se întoarcă înzecit.

P.S.: Nu-s băsit convins, nici anti-uselist convins, dar mi-e greaţă de clasa politică românească.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns