Un protest prea puțin vizibil


protest sebesO știre aproape trecută cu vederea (cel puțin de către instituțiile media naționale): duminică, 11 ianuarie 2015, a avut loc cel mai mare protest organizat vreodată în județul Alba. Peste 1.500 de localnici (unele surse afirmă că au fost aproape 2.500) au participat duminică la marșul de protest „Opriți poluarea în Sebeș!”

Duminică, 18 ianuarie 2015, este anunțat un nou protest de anvergură:

fotografii protest sebes

FOTO: Cristian Oneț (Facebook)

Reprezentanții Grupului de Iniţiativa Civică Sebeș au anunțat că au contestat în instanță autorizația de mediu pentru fabriica de formaldehidă cu o capacitate de 60000 de tone de formaldehidă pe an, eliberat de instituție în datat de 2 decembrie 2014.

Aceștia solicită autorităţilor să ia măsuri urgente în vederea stopării poluării oraşului Sebeş şi să interzică continuarea activităţii principalului poluator S.C Kronospan S.A. atâta timp cât, din câte susţin protestatarii, firma nu ar respecta cu strictețe normele europene de protecția mediului.

Grupul de Iniţiativa Civică Sebeș a anunțat de asemenea că astfel de proteste vor fi organizate în viitor, în fiecare duminică, până ce autoritățile vor oferi răspunsuri solicitărilor lor.

Sursa

La un oraș cu populația de circa 24.000 de locuitori, aproape 2.500 de persoane participante la protest înseamnă 10%. Imaginați-vă 200.000 de oameni pe străzile din București sau 30.000 de oameni protestând în Iași. Dar Sebeșul nu-i nici București, nici Iași.

Loading


Un răspuns la “Un protest prea puțin vizibil”

Lasă un răspuns