Uniți … pe cine mai salvăm? Și pe ce voce?


În contextul scandalului defrișărilor și al protestelor organizate în ultimele săptămâni în toate orașele mari ale țării, cred că reușim să ne amintim că aceeași oameni au ieșit în stradă în număr mare și între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din toamnă.

Ca și în toamnă, actanții sunt cei din „Uniți Salvăm”. O captură facebook de pe 8 noiembrie 2014:

8 noiembrie 2014

o alta, de pe 16 noiembrie :

16 noiembrie 2014

Și ne amintim cu ei și protestele lor au dat o mână de ajutor lui Klaus Iohannis (de fapt, nu lui, ci diasporei, diasporă care a votat și ea masiv Iohannis; în plus, a fost vorba de un vot masiv anti-Ponta și pro-Iohannis de conjunctură). Și ne amintim cum pe 17 noiembrie „au încheiat transmisiunea și au predat legătura României”.

uniti salvam romania 17 noiembrie 2014

Iar după jumătate de an, mi-a fost să aud grupul care a ieșit să protesteze sâmbătă, 16 mai, în Sibiu: „Pas cu pas / pădurile le-ați ras”. Nu știu cum să zic: „Pas cu pas/ pădurile le-ați ras” auzit la protestele celor de la Uniți Salvăm îmi sună exact ca „Antena 3 e aici” și „Jos Băsescu” rostite de Julio Iglesias Jr. la îndemnul lui Gâdea. După vocea cui a cântat și cântă „Uniți Salvăm”? Dacă e a societății civile, ne-am dus pe apa Dâmboviței.

Sursa foto: Mediafax.ro

Loading


Lasă un răspuns