Premierul Victor Ponta la inaugurarea Palas Iasi
Premierul Victor Ponta la inaugurarea Palas Iasi

Victor Ponta este un politician mai siret decat se arata. A avut o ascensiune rapida, a devenit premierul Romaniei, iar acum isi propune sa devina presedintele Romaniei … dar nu chiar acum, acum, ci asa …. in 2024. Pana atunci este un acord semnat la nivelul Uniunii, astfel incat in 2014 Crin Antonescu sa fie candidatul USL la alegerile prezidentiale.

Daca ma intreaba cineva acum pe cine vad presedinte in 2014, as raspunde, fara sa stau pe ganduri: Sorin Oprescu. Eeee…. Victor Ponta, o mama-omida si tatal-a-tot-ce-misca-in-tara-asta, prevede altceva: „Eu cred ca domnul Oprescu vrea sa fie primar”.

Inca ceva m-a mai amuzat din declaratiile de luni ale premierul Victor Ponta: „In 2024 eu o sa am 52 de ani. Un presedinte care poate sa modereze trebuie sa aiba peste 50 de ani”. Hopa, nenea Ponta iar rade de colegul lui somnoros din Uniune, Crin Atonescu, cel care i-a tinut fotoliul cald lui Traian Basescu in perioada cat a fost plecat in concediu (a se citi „cat a fost suspendat”). Crin Antonescu, pe numele sau real George-Crin-Laurentiu Antonescu, in 2014 are 55 de ani, iar in 2024 65, varsta de pensionare. Place mult Pont asta; „micul Titulescu” se vrea un mic Basescu, vrea sa stie tot ce misca in tara si in politica dinainte; o fi Basescu un animal politic, dar Victor Ponta are sanse sa-l depaseasca, e inca tanar.

Rezumam: in 2014 Crin Antonescu devine presedinte, Sorin Oprescu ramane primar, iar in 2024 … Victor Ponta ajunge presedinte. Sau nu …

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

8 comentarii la „Victor Ponta, de la „micul Titulescu” la „micul Basescu” cu escala la Cotroceni din 2024

  1. Fără indoială, Ponta nu s-a gândit foarte mult înainte şi sângele ăsta tânăr nu-l prea împinge la decizii întelepte. Sorin Oprescu ar avea mult mai multe şanse decât oricine la momentul ăsta.

  2. Merci, Cristina! Nu sunt total de acord cu tine: în momentul de față, când USL-ul e încă pe val, Crin are cele mai mare șanse. După câteva luni de guvernare a Cabinetului Ponta, balanța se schimbă net în favoarea lui Sorin Oprescu.

    Mai treci pe aici, cel puțin o dată pe săptămână voi posta câte un articol de atitudine / actualitate

  3. Îmi amintește de perioada interbelică din România. Partidele mari erau la putere prin rotație.
    4 ani stai tu iar 4 ani voi sta eu.

  4. bravo pnleule teai dat cu comunistii si hotii de la psd.Acuma o sa va frece psdistii ca o sa aleaga pe oprescu sa candideze la presedintie, si voi o sa va alegeti cu cea mai ramas. barem deacuma trezitiva si punetal inapoi in fruntea partidului pe dl. tariceanu. Fost cel mai bun ministru si il vad si un presedinte bun.ginditiva la viitorul pneleului, mai bine singuri de cit sa faceti jocul psdistilor.

Lasă un răspuns