bb si caniniaRecunosc, nu am fost mușcat niciodată de un câine vagabond, de fapt, singura dată când m-a mușcat un câine a fost acum vreo 10 ani și culmea, era vorba de câinele bunicilor, câine pe care eu îl hrăneam. Asta nu înseamnă cu nu am fost fugărit de haite de câini pe străzile Săveniului meu natal sau ale Iașului adoptiv; asta nu înseamnă că nu îmi umpleam buzunarul cu pietricele când mă întorceam noaptea de la bere și trebui să trec prin zona Țigarete. Ceea ce se întâmplă acum e penibil rău de tot: dacă nu ești împotriva câinilor fără stăpân înseamnă că ești un inuman care ține mai mult la un patruped decât la semenii lui. Frate, se poate să nu am o poziție, să nu fiu nici pentru, nici împotriva câinilor vagabonzi sau a proiectului de la Roșia Montană? Pe bune că mi se rupe acum, am altele pe cap. Și chiar vă admir că sunteți vehemenți, că protestați, că ieșiți în țară. Unde pana mea erați când s-au tăiat salariile? Unde sunteți atunci când se măresc taxele școlare? Unde sunteți când terminați o facultate și realizezi că nu ai unde să te angajezi? Unde, unde, unde?

Postul ăsta e în schimb despre altceva, e despre lupul moralizator.

Lupul numărul 1: Brigitte Bardot. De fiecare dată când aud de B.B. îmi răsună în urechi piesa „Câinele comunitar” (trupa Taxi). Citesc pe un site de știri că B.B. a declarat că „Acest tiran nu se gândeşte decât să ucidă şi condamn politica sa dictatorială, nedemnă de un stat membru al Uniunii Europene. S-o crede pe vremea lui Ceauşescu!”. Bineînțeles, face referire la situația câinilor fără stăpâni și la proiectul de lege care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi. Fraților: îi iubiți? Adoptați-i! Nu o să plâng că se golesc străzile de câini. Brigitte, dragă, vrei să salvezi câinii noștrii de la moarte? Cumpără, dragă, o insulă pustie și fă acolo Caninia, țara câinilor fără stăpâni. Vrei să protejezi bietele animale? Oferă-le un adăpost, hrănește-i. Caută niște binevoitori, foști iubiți din tinerețe care acum nu au ce face cu banii și fă odată Caninia, țara câinilor fericiți.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns